Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 16 noiembrie 2011

Scriitorul Ovidiu Hurduzeu propune o alternativa viabila pentru viitorul Romaniei

Cunoscut cititorilor prin cartile si eseurile sale cu un profund caracter anti-globalizare anti-dictatura, anti-corporatizare si anti-manipulare, scriitorul Ovidiu Hurduzeu, care a conferentiat in doua rinduri la Biblioteca Judeteana “Costache Sturdza” din Bacau (2009 si 2010), unde au fost lansate si citeva dintre cartile domniei sale, revine in forta de aceasta data, in calitatate de membru fondator al Ligii Distributiste Romane “Ion Mihalache”

Infiintata la inceputul acestei luni la Bucuresti, noua asociatie are caracter profesional si social si isi propune sa disemineze, sa promoveze si sa sprijine aplicarea modelului distributist al economiei, aparind totodata interesele reprezentantilor si adeptilor distributismului din tara noastra. “Prin Liga distributista incercam sa punem in practica ideile din cartile ‘A Treia Forta. Romania profunda’ si ‘Economia libertatii. Renasterea Romaniei profunde’, potrivit carora proprietatea, subsidiaritatea si sustenabilitatea sint fundamentele pe care se poate cladi o economie personalista, care acorda prioritate omului ca persoana si relatiei ‘fata catre fata’ dintre persoane aflate in comuniune. Chipul persoanei umane a fost slutit de catre comunism, politicile postcomuniste si neoliberale. Colectivizarea si industrializarea comunista fortata, au distrus sistematic Romania interbelica, o tara formata dintr-o tesatura deasa si complexa de comunitati organice si asociatii voluntare, pe care dorim sa le reinviem si sa le repunem dupa modelul distributist al economiei, o economie a daruirii si a fratietatii, care isi propune raspindirea larga a proprietatii productive sub forma unor entitati mici si mijlocii care lucreaza in sistem partenerial si asociativ”, a declarat scriitorul Ovidiu Hurduzeu, doctor in Stiinte umaniste al Universitatii Standford (SUA), stabilit in California, la El Dorado Hills.

Printre cartile sale de succes se numara “A Treia Forta. Romania profunda”, “Sclavii fericiti”, “Unabomber-Profetul ucigas”, “A Treia Forta. Economia Libertatii-Renasterea Romaniei profunde”. Ziarul de Bacau va reveni cu un interviu acordat din SUA, de catre apreciatul scriitor si critic social roman Ovidiu Hurduzeu. (Romulus Dan BUSNEA)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”