Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 2 ianuarie 2012

Rotary Club, un magnet pentru indivizii atraşi de mirajul ascensiunii în sferele înalte ale puterii

În 1929 organizaţia ocultă şi cu interese transnaţionale Rotary Club îşi deschidea prima lojă în Timişoara, stârnind protestele organizaţiei locale a Ligii Apărării Naţionale Creştine (numiţi şi "lăncieri" sau "cuzişti"), condusă de profesorul ieşean A.C. Cuza. Astăzi, dubioasa asociaţie este prezentă în capitala Banatului cu nenumărate loje (Rotary Club Timisoara, Rotary Club Cetate Timisoara, Rotaract Cetate Timisoara ş.a.m.d), îşi expune simbolurile de la intrarea în oraş şi fiecare intersecţie importantă până la monumentele istorice din oraş nemaistârnind reacţia de dezaprobare a vreunei formaţiuni politice... Dimpotrivă, din proasta informare, snobism sau dorinţă de parvenire, ziarişti, profesori universitari, politicieni, bancheri şi afacerişti se îngrămădesc la porţile acestei organizaţii spre necinstea lor.
Reproducem mai jos un articol din presa locală a anului 1930.

"Demnitatea naţională ultragiată"

Zilele trecute s'a inaugurat la Timişoara, o nouă lojă francma­sonă, cu numele de "ROTARYKLUB".
La această solemnitate, au luat parte toţi reprezentanţii puterii de stat şi anume: Dl. general Domăşlieanu, în numele d-lui Bocu, Dr.Maiorescu, secretar general al Regiunei, Dr. Boleanţu prefect, Dr.Liuba insp. general de Siguranţă, Dr. Băran primar al oraşului, ge­neral Constantinescu comandantul Diviziei, Mocsonyi, prefect de Se­verin, apoi Dr. Gaspar Muth, Totisz etc.
Un delegat al lojei din Viena a adus un ciocan de argint, drept ca­dou, cu cure se vor conduce şe­dinţele.
Cetind această ştire în gazetele minoritare din Timişoara, am ră­mas surprins: Cu ce drept se prezintă repre­zentanţii puterii statului la inaugu­rarea unei vrăjitorii masonice? De ce se dă Onor Regal unui nou club francmason în Românnia?
Despre d-nii Baltescu şi Oprea am ştiut că fac parte din acest club, dar n'am ştiut de ceailalţi prie­teni ai lui Totisz.
Este prea evident că autorităţile s'au prezentat aici la ordin supe­rior. Tot aşa de evident este că acest ordin a venit din ministerele francmasonilor Vaida etc., dela gu­vernul Maniu, care este sluga lojelor masonice.
Contra îngenuncherii poporului român, de către guvernul Maniu, în faţa lojelor internaţionale, pro­testăm cu toată energia, în numele Majestăţii Sale: Poporul Român, care nu permite să fie confundat cu actualii săi conducători inconştenţi.
Protestăm contra batjocurei, ce o face guvernul cu funcţionarii sta­tului şi cu reprezentantul glorioa­sei noastre Armate, cari nu se pot comanda la asemenea inaugurări, fără nici un rost sau folos pentru Neam şi Ţară.
A. ŢIERANU
(Din "Svastica Banatului", 6 Aprilie 1930, Timişoara)

1 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Prietenii lu' Voicu:))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”