Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 27 ianuarie 2012

Jaimie Oliver: McDonald's le-a vândut oamenilor mâncare de câini (video)

Bucătarul britanic şi-a îndeplinit scopul, după ce compania McDonald's a renunţat în sfârşit la "mâzga roz", un produs controversat folosit la prepararea cărnii pentru burgeri.

Compania McDonald's a anunţat că va renunţa să folosească hidroxidul de amoniac în prepararea cărnii întâlnite în burgeri. Până acum, carnea din burgeri din SUA era obţinută în felul următor: resturile rămase după procesarea cărnii erau amestecate industrial, iar rezultatul era o "mâzgă roz", folosită ca mâncare pentru câini.

Pentru a face această "mâzgă roz" să devină comestibilă pentru oameni, producătorii o tratau cu hidroxid de amoniu, o substanţă toxică, întâlnită în multe produse de curăţare. În felul acesta, "mâzga roz" era curăţată de bacteriile E. coli şi de alţi microbi, scrie nationalpost.com.
În ultimii ani, bucătarul britanic Jamie Oliver s-a opus constant acestei cărni, organizând mai multe evenimente în care le-a explicat oamenilor că burgerii sunt dezgustători. Cu toate astea, reprezentanţii McDonald's au negat că au renunţat la "mâzga roz" din cauza acestuia.

"Calitatea mâncării a fost şi va continua să fie o prioritate de top pentru noi. Decizia de a renunţa la respectivele ingrediente nu are legătura cu vreun eveniment anume, ci mai degrabă vine să sprijine efortul nostru de a alinia standardele în privinţa cărnii de vită", a declarat Todd Bacon, reprezentant al lantului de fast-food.

Burger King şi Taco Bell au renunţat şi ele la hidroxidul de amoniu în produsele lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”