Fabrica de Arme de la Cugir este un obiectiv economic de interes major pentru securitatea națională și un activ profitabil pentru economia locală și națională. A fost ajutată să falimenteze pentru a fi privatizată fraudulos, în interesul unor indivizi dubioși.
Fabrica de Arme Cugir ar urma să angajeze, în perioada următoare, aproximativ 500 de persoane pentru a putea acoperi comenzile pe care le are pentru piaţa externă, propunerea urmând să fie prezentată într-o viitoare şedinţă de Guvern, a anunţat, vineri, directorul general al ROMARM, Vasile Crişan.
Directorul ROMARM, Vasile Crişan, a declarat pentru Mediafax că Fabrica de Arme Cugir are nevoie de aproximativ 500 de noi angajaţi pentru a reuşi să acopere contractele pe care le are pentru piaţa externă.
"Datorită contractelor pe care le avem la nivelul Fabricii de Arme Cugir şi a volumului de lucru, este necesară angajarea unui număr de 500 de salariaţi, care vor fi doar în zona de producţie şi în felul acesta putem să satisfacem comenzile beneficiarilor pe care îi avem în integritate, la capacitatea la care dânşii ne-o cer. Niciun salariat care va fi angajat nu va aparţine sectorului TESA, ci doar sectorului de producţie, pentru a rezolva necesarul de comenzi pe care fabrica din Cugir îl are la ora actuală", a spus Crişan.
Directorul ROMARM a spus că este vorba de comenzile pentru contractele pentru piaţa externă, însă nu a dorit să dea mai multe detalii despre acestea.
Crişan a afirmat că urmează să prezinte într-o viitoare şedinţă de Guvern o notă de fundamentare a acestei propuneri, din care să rezulte necesitatea angajării personalului, urmând ca Executivul să ia o decizie.
"Sunt convins că voi obţine la nivelul Guvernului înţelegerea necesară de a opera cât mai repede aceste angajări în scopul producţiei şi al creşterii economice, atât a judeţului, cât şi a ţării", a spus Vasile Crişan.
Fabrica de Arme Cugir s-a format în 2004 prin divizarea Uzinei Mecanice Cugir, societatea preluând o parte din producţia de armament şi fiind o filială a Companiei Naţionale ROMARM SA. Fabrica are în prezent 655 de angajaţi şi este specializată pe producţia de armament şi muniţie pentru infanterie.
Cugir este un oraş cu aproximativ 26.000 de locuitori, situat în judeţul Alba.
http://www.realitatea.net/fabrica-de-arme-cugir-angajeaza-500-de-oameni-motivul-cererea-mare-din-strainatate_912811.html
3 comentarii:
Exporta variante modificate - "neautomate" - in SUA. Toate magazinele de arme vand si arme Romanesti, ce sunt considerate a fi cel mai bun compromis calitate-pret. Pentru cei cu experienta in armurerie sunt considerate cele mai bune pentru ca pot fi reglate usor. Ieftin si bun. Nu atat de bune ca altele dar foarte ieftine, robuste, usor de intretinut, reparat, reglat. PSAL-ul romanesc este considerat ca mult mai bun decat Dragunoff-ul rusesc - (PSAL-ul este arma romaneasca originala). Functioneaza in oricefel de climat si la orice temperatura.
Interesant ca in urma cu cativa ani au scapat pe ecrane cum un director se milogea la un general burtos ca Armata sa mai cumpere arme de la Cugir. Generalul il lua la "misto" ca vor cumpara atunci cand vor fi la fel de buni ca marii producatori. Moment memorabil de manipulare.
@Anonim, interesant comentariu. Poate îți stabilești data viitoare și un nickname și poate dai de materialul ăla cu gheneralu să îl trecem la trădători.
Era vorba de un jurnal protv de acum 3 sau 4 ani cu un reportaj de la Targul Militar International Bucuresti. Am cautat dar nu am reusit sa gasesc.
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”