Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 aprilie 2012

Libia: Islamiștii libieni au profanat mormintele soldaților britanici căzuți în al doilea război mondial


Militanti islamisti din Libia s-au filmat in timp ce profanau mormintelor soldatilor britanici morti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intr-un cimitir militar din Benghazi, transmite Sky News.

Pietrele de mormint au fost doborate, iar crucile au fost distruse de mai multi islamisti.

In imagini se vede cum unii dintre atacatori erau inarmati si purtau haine militare.

Informatii provenite de la militanti din Benghazi, localitate eliberata anul trecut cu ajutorul fortelor britanice, indica faptul ca au fost vandalizate peste 150 de morminte apartinand militarilor britanici ucisi in timpul ultimei conflagratii mondiale in nordul Africii.

In Libia sunt ingropati numerosi soldati proveniti din tarile Commonwealth, morti in timpul confruntarilor cu trupele germane conduse de maresalul Erwin Rommel, inclusiv faimosii "Sobolani din Tobruk ".

Consiliul National de Tranzitie de la Tripoli si-a cerut scuze pentru incident, pa pagina sa de internet.

Sky News precizeaza ca, desi a fost eliberata de regimul lui Gaddafi cu ajutorul fortelor NATO, inclusiv britanice, Libia inca incearca sa devina o democratie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”