Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 30 mai 2012

Comunismul ar putea avea muzeu în România. Premierul neocomunist Victor Ponta nu agrează proiectul

Senatul a adoptat tacit, marţi, o iniţiativă legislativă prin care se propune înfiinţarea "Muzeului Comunismului", unde să fie etalate exponate relevante pentru această perioadă istorică, atât în România, cât şi în străinătate.

Muzeul ar urma să fie subordonat Muzeului Culturii și ar urma să funcționeze într-o clădire pusă la dispoziție de către Primăria Municipiului București. Însă finanțarea ar fi asigurată atât din bani publici, cât și din donații. 

„Chiar dacă nu a fost o perioadă de bun augur, nu avem dreptul să ne negam istoria”, se arată în expunerea de motive pentru înființarea acestui muzeu. 

Proiectul – neagreat de către guvernul condus de neocomunistul Victor Ponta – va fi dezbătut de către Camera Deputaților, for decisional.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”