Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 16 mai 2012

Un personaj fictiv și o dispoziție de primar. Cum a pus Clanul Cârpaci stăpânire pe Timișoara

Ionelas Carpaci, unul dintre cele mai controversate personaje din Timisoara, despre care se spune ca ar fi acaparat imobilele din centrul vechi al orasului, a ajuns din nou in fata magistratilor.
Marti, la Curtea de Apel a fost un nou termen in dosarul in care individul este acuzat de fals, uz de fals si inselaciune.

Alaturi de el sunt cercetati functionari publici, notari si angajati de la cadastru. Cu totii sustin ca sunt nevinovati.
Ionelas Carpaci a iesit din sala de judecata extrem de iritat.

Procurorii il acuza ca a obtinut mai multe terenuri din centrul Timisoarei in baza unor acte dubioase. In acelasi dosar apar doi angajati de la cadastru si unul de la primarie, care l-ar fi ajutat pe Carpaci sa falsifice hartiile.

Terenul extrem de pretios i-a apartinut in 1900 unui cetatean care se numea Berger si n-a avut mostenitori.

Carpaci ar fi fabricat un act de identitate pentru un cetatean fictiv de nationalitate maghiara, dar si o dispozitie de primar care il punea pe mostenitorul fictiv in posesia terenului.

O notarita din oras ar fi perfectat documentele in baza unui buletin falsificat. Aceasta nu este insa cercetata.

Instanta a decis amanarea judecarii cauzei pe fond pe 27 iunie, urmand sa fie administrate si alte probe.

Timp de cateva luni Carpaci a fost cercetat de procurori in stare de arest. In cele din urma magistratii l-au pus in libertate sub control judiciar.

Printre matorii audiati s-a numarat si Nicusor Miut, fostul sef al Directiei de Patrimoniu din Primaria Timisoara. Acesta este un personaj despre care se spune ca ar fi facilitat unor terti achizitionarea si tranzactionarea unor imobile sau terenuri din oras.

Surse din cadrul anchetei afirma ca Ionelas Carpaci a fost destul de destept incat sa nu isi treaca imobilele pe numele lui.

Acelasi Carpaci a scapat de un dosar in care era acuzat ca a incercat sa obtina fraudulos Centrul Cultural Francez din Timisoara, dar pana ca procurii sa obtina un verdict, au trecut 7 ani si s-a prescris fapta.

Cei de la conducerea spitalul sunt in plina campania de strangere de fonduri pentru a elibera cladirea in orice moment.

Sursa: Pro TV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”