Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 12 iunie 2012

Israel: Mesaje anti-sioniste, scrise chiar de evrei, pe pereții „Memorialului holocau$tului” Yad Vashem

"Hitler, mulţumim pentru Shoah" (Shoah înseamnă holocaust) era scris evreieşte pe peretele de pe esplanada intrării în Yad Vashem, transmite AFP.

În jur de 12 graffiti catalogate „pro-naziste şi anti-sioniste” de doi metri înălţime au fost descoperite luni dimineaţa în interiorul Yad Vashem, de fotograful AFP. Conducerea monumentului a sugerat posibilitatea că acestea ar fi putut fi făcute de extremiştii evrei ultra-ortodocşi anti-sionişti, o minoritate care este extrem de activă.

Printre inscripţii se găseau şi unele care îl pomeneau pe Hitler: "Dacă Hitler nu ar fi existat, sioniştii l-ar fi inventat" şi "Mulţumim Hitler pentru acest minunat Shoah, numai datorită ţie am obţinut un stat din partea ONU", referindu-se la crearea statului Israel in 1948 în urma celui de-al Doilea Război Mondial. De asemeni se mai putea citi ”Sioniştii au adus Shoah” şi „Războiul sionist nu este războiul poporului evreu”.
Şapte dintre inscripţii erau scrise cu vopsea albă şi roşie pe zidurile memorialului dedicat așa-zișilor „combatanţi” din getto-ul din Varşovia. Altele erau scrise pe un vagon de cale ferată care simbolizează „deportrea evreilor de către nazişti”. Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat presei că s-a deschis o anchetă pentru a găsi vinovaţii.

Yad Vashem este consacrat „memoriei a şase milioane de evrei” care ar fi „căzut victime ale genocidului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”. O fabulație menită să stoarcă financiar statele acuzate de „holocaust” și a crea la nivel mondial o simpație pro-evreiască irațională, bazată doar pe emoțiile create de povești mincinoase. O minoritate de activişti ultra-ortodocşi, anti-sionişti vehemenți, denunţă cu regularitate, „exploatarea Shoah pentru justificarea creării statului Israel”, lucru pe care ei îl resping cu desăvârşire. Ei consideră că stabilirea statul evreu în Palestina nu se poate face decât după venirea lui Messia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”