Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 13 noiembrie 2012

100.000 de americani din Texas și alte state americane cer SECESIUNEA la Casa Albă

Peste 100.000 de americani au depus petitii pe site-ul Casei Albe in care cer secesiunea unor state, dupa realegerea presedintelui Barack Obama, relateaza BBC News Online.

Cererile, care au fost depuse pe site-ul Casei Albe, provin din 20 de state americane care au votat pentru republicanul Mitt Romney.

Constitutia americana nu cuprinde nicio clauza care sa permita statelor sa paraseasca Uniunea. Pana luni seara Casa Alba nu a raspuns.

In total, au fost depuse peste 20 de petitii. Una dintre ele, cea din Texas, a atins 25.000 de semnaturi, pragul la care Casa Alba promite un raspuns.

Ultima data cand a avut loc o secesiune in Statele Unite, aceasta a fost urmata de Razboiul Civil.

Cele mai multe dintre petitii abia mentioneaza primul rand al Declaratiei de Independenta a Statelor Unite ale Americii fata fata de Marea Britanie, in care fondatorii Statelor Unite si-au afirmat dreptul de a "dizolva factiuni politice" si a forma o noua natiune.

In prezent, cea mai populara dintre petitii este cea din Texas, stat in care Romney a obtinut cu aproximativ 15% mai mult decat contracandidatul sau democrat. Textul deplange "abuzuri tipatoare" asupra drepturilor americanilor. Acesta citeaza Administratia pentru Securitatea Transporturilor (TSA), dupa ce membri ai personalului TSA au fost acuzati de "scanari indiscrete" pe aeroporturi.

sursa: mediafax.ro

1 comentarii:

Benito spunea...

Curtea Suprema a SUA, in urma unui proces din 1869 (legat de obligatiunile de razboi; Texas vs. White), a decretat ca "statele nu pot sa se desprinda unilateral din uniune".

Cu toate astea, aproape un sfert din americani considera desprinderea din uniune ca fiind un drept al statelor.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”