Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
marți, 6 ianuarie 2009
Aniversare nationalsocialista : 90 de ani de la fondarea NSDAP
La 5 ianuarie 1919 a fost fondat Partidul Muncitorilor Germani (DAP) . Actul a avut loc la taverna Furstenfelder Hof din Munchen. Protagonistul principal a fost Anton Drexler. Principiile enuntate de Drexler au fost acceptate de 24 de barbati, cei mai multi dintre ei lucratori pe locomotive, unde lucra si el. Cu aceasta ocazie Anton Drexler este ales presedinte, el fiind, de asemenea, un membru activ al Societatii Thule (Germanenorden). Hitler se alatura Partidului descoperind ca acesta are multe idei similare cu ale sale, dar este neimpresionat de felul in care este organizat. Hitler il convinge pe Drexler sa schimbe numele partidului in Partidul Nationalsocialist al Muncitorilor Germani. In 1921, Hitler l-a provocat pe Drexler la o competitie pentru conducerea NSDAP. Dupa o perioada in care Drexler a refuzat, acesta accepta competitia si astfel Hitler este ales noul lider al Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP).
Foto stanga, Anton Drexler, iar in foto dreapta, Adolf Hitler.
1 comentarii:
Mai ales in prezent national-socialismul este probabil singura politica ce ar putea reda atat Romaniei cat si tarilor Europei identitatea fiecareia. Dupa cum evolueaza acesta forma statala "Uniunea Europeana", va veni vremea cand oamenii vor privii spre miscarile nationaliste care sunt singurele structuri ce apara valorile nationale ale statelor. Este foarte probabil ca fostii lideri ai acestor miscari nu vor mai fi considerati asa cum sunt considerati astazi.
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”