Ehud Olmert relateaza cum face Israelul legea in politica Statelor Unite.
Premierul israelian Ehud Olmert a povestit ca, din motive pe care nu le intelege, secretarul de stat american Condoleezza Rice dorea sa voteze rezolutia 1860 a Consiliului de Securitate al ONU, care cerea o incetare a focului in Fasia Gaza, insa el a reusit sa-l convinga pe presedintele George W. Bush sa-i ordone sa nu o faca, informeaza "Antena 3". Olmert a explicat ca l-a sunat pe Bush cu 10 minute inainte de votul din cadrul Consiliului de Securitate si l-a scos pe acesta dintr-o conferinta pe care o sustinea la Philadelphia. "L-au dat jos de pe podium, l-au adus in alta sala si am vorbit cu el. I-am spus ca nu poate vota in favoarea rezolutiei. El mi-a zis ca nu stie despre ce este vorba, nu a vazut documentul", a continuat Olmert, care a subliniat ca i-a raspuns presedintelui american: "eu sunt familiar cu el. Nu poti vota in favoare". "El i-a dat ordin secretarului de stat, iar ea nu a votat in favoare-o rezolutie pe care ea a pregatit-o, a scris-o si pentru care a facut lobby", a spus premierul israelian. Cu toate acestea, Casa Alba a anuntat ca relatarea lui Olmert nu este "exacta".
Statele Unite au participat alaturi de Franta si Marea Britanie la redactarea rezolutiei aprobate cu 14 voturi din 15, insa Rice, care se pare ca promisese statelor arabe ca va vota rezolutia, a decis sa se abtina, dupa ce a avut o discutie cu presedintele Bush. Imediat dupa vot, Rice a plecat spre Washington fara a vorbi cu reporterii, iar purtatorul de cuvant nu a raspuns la intrebarile legate de motivul pentru care Rice nu si-a respectat angajamentul fata de statele arabe. Sursa: Ziua.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”