Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 februarie 2009

Atentie, societatea de consum imbecilizeaza!



Şi ca să nu lăsăm vreo marcă a globalizării la o parte, aducem în atenţia cititorilor o reclamă la Mcdonald’s difuzată în această perioadă: aceasta ne spune că un star rap trebuie să muncească doar scoţând două sunete („A! A!”) pentru a câştiga suma necesară cumpărării noului lor produs din gama celor care a făcut din SUA cea mai obeză naţiune a planetei. Ce ar trebui să înţeleagă tineretul vesel din această reclamă? Că produsul este ieftin şi poate să înfulece până are probleme cardiace sau că este bine sa fi star rap şi să-i sfidezi pe toţi cei care muncesc din greu pentru a-şi asigura existenţa? Am putea enumera în continuare şi alte mărci, produse sau campanii care nu fac decât să imbecilizeze populaţia, ca să nu mai vorbim de atacul direct la sănătatea acesteia, dar considerăm că semnalul de alarmă este deja tras.
Nu ne vom lăsa atraşi şi orbiţi de mrejele de la televizor. Cum spunea o reclamă la un produs românesc, important e ceea ce ştii, nu ceea ce deţii! Şi dacă tot vorbim de produsele româneşti, cu tot consumul fără cap, acestea se vând din ce în ce mai slab, fiind scoase de pe piaţă tocmai de către cei care trebuia să le promoveze şi care au cumparat pe nimic intregul sector de producţie al ţării, poate tocmai cu scopul de a ne desfiinţa ca şi concurenţă.
Ar mai fi destule de zis referitor la acest subiect, astfel că în numărul viitor vom discuta despre problema manelizării României.
(Fragment din articolul Societatea de consum, capitalismul sălbatic şi Naţiunea Română, extras din revista NAT88.org, publicatie gratuita a Nationalistilor Autonomi Timisoara)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”