Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 februarie 2009

Membrii Bisericii Anglicane au interzis in partide de extrema-dreapta


Membrii Bisericii Anglicane au votat marti o masura care interzice clerului sa faca parte din Partidul National Britanic (BNP), care se opune primirii imigrantilor, si din alte formatiuni de extrema-dreapta.

"Prin aprobarea acestei motiuni va fi mai dificil pentru BNP si pentru organizatii similare sa exploateze faptul ca membri ai clerului anglican sau reprezentanti ai Bisericii le sustin", a declarat Vasantha Gnanadoss, din dioceza Southwark, din sudul Londrei, care a promovat motiunea, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Membrii Sinodului General au votat in favoarea interdictiei, care se aplica atat clerului, cat si mirenilor angajati, care vorbesc in numele Bisericii. Peste 300 de membrii ai Sinodului au votat pentru, iar 13 impotriva. Motiunea trebuie aprobata, insa, in Parlament inainte de a fi adoptata.

"Desi Bisericile au dat publicitatii comunicate prin care s-au disociat de BNP si de Consiliul Crestin al Marii Britanii, este nevoie de o actiune mai clara pentru a elimina perceptia unei legaturi", considera Gnanadoss.

In noiembrie 2008, o lista cu 12.000 de nume si adrese ale membrilor BNP a fost publicata pe Internet. Pe aceasta apareau cinci persoane cu titlul de "reverend". Biserica Anglicana a spus ca niciuna dintre ele nu este in prezent membru activ al clerului, desi una este un preot iesit la pensie.

Propunerea a fost redactata pe modelul unei masuri introduse de Asociatia Ofiterilor de Politie din Marea Britanie in urma cu cinci ani, prin care politistilor le este interzis sa faca parte din partide de extrema-dreapta, inclusiv din BNP.

BNP, care neaga ca ar fi o formatiune rasista sau ca ar avea politici rasiste, are zeci de consilieri locali in tara si a obtinut primul loc in administratia de la Londra anul trecut, dar nu este reprezentata in Parlament. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”