Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 9 februarie 2009

Ministerul Culturii, revoltat de situatia caselor de patrimoniu din Bucuresti


Ministrul culturii, Theodor Paleologu, si-a stabilit ca prioritate apararea patrimoniului national. Astfel, noul guvernant a pornit un razboi impotriva Directiei de Cultura Bucuresti si intentioneaza sa anuleze prevederea declasificarii in regim de urgenta a monumentelor istorice.

De altfel, consilierul ministrului, Mircea Staicu, a atacat Primaria Capitalei pentru ca a cheltuit 4 milioane de euro pentru recordurile din Guiness Book in loc sa reabiliteze centrul istoric din Bucuresti.

Ministrul Paleologu s-a declarat extrem de indignat de situatia din Bucuresti, mai ales de a caselor de patrimoniu. Acesta a spus ca este inacceptabil ca anumiti proprietari din Capitala sa distruga case de patrimoniu pentru constructii noi. “Bucurestiul este un caz dezastruos. Este un caz extrem, este un contraexemplu, de asa nu. Bucurestiul este unul dintre motivele principale pentru care m-am implicat în politica. Înainte de a fi ministru al culturii, sunt deputat de Bucuresti si sunt deputat pentru ca am fost indignat, revoltat, scandalizat, scârbit de ceea ce se întâmpla în Bucuresti”, a mentionat Paleologu. Ministrul culturii a dat ca exemplu o casa de pe strada Lascar Catargiu, pe care a catalogat-o drept “o bijuterie de arhitectura” si care ar fi fost distrusa de proprietari pentru a construi în loc “o mizerie”. Theodor Paleologu a recunoscut ca Legea privind monumentele istorice este imperfecta, pentru ca vorbeste numai despre monumentul in sine si zona de protectie, neluand in calcul si ansambluri care trebuie protejate în întregime. “Sunt ansambluri întregi care trebuie protejate. Toata soseaua Kiseleff trebuie protejata. Este inacceptabil ca un proprietar privat sa distruga un monument istoric pentru ca el sa construiasca acolo un bloc cu nu stiu câte etaje. De 12 etaje, asa cum dorea sa faca la Scoala Centrala din Bucuresti”, a spus Paleologu. Sursa:Gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”