Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 30 mai 2009

SUA: Un ziar local din Pennsylvania a publicat un anunţ pentru asasinarea lui Obama


Un cotidian local din statul american Pennsylvania şi-a cerut scuze vineri pentru publicarea unui anunţ care instiga la asasinarea lui Barack Obama.

The Warren Times Observer, care are un tiraj de 11.000 de exemplare, a publicat joi un material promoţional, care a fost insă retras imediat ce eroarea a fost descoperită de managerul său. In materialul cu pricina apărea fraza "Fie ca Obama să calce pe urmele lui Lincoln, Garfield, McKinley şi Kennedy", toate numele citate fiind ale unor foşti preşedinţi americani, care au murit asasinaţi, potrivit Antena3.

John Elchert, editorul ziarului, a refuzat să facă public numele persoanei care a solicitat publicarea materialul promoţional şi a precizat că a redirecţionat cazul către poliţia locală, care a alertat Serviciile Secrete. Elchert a explicat că reprezentantul ziarului care a preluat materialul nu a făcut nici o conexiune intre cei patru foşti preşedinţi americani, şi a publicat textul din greşală, fără să fie conştient de aluzie, precizează Reuters.

Purtătorul de cuvant al Serviciilor Secrete, Jim Mackin, a declarat că persoana care a plătit pentru publicarea materialului a fost identificată, iar cazul este tratat extrem de serios. "Nu ne permitem luxul să procedăm altfel", a adăugat el. sursa:ziua.net

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ziceau unii cum ca cea mai mare realizare a lui Musama de cand a fost ales presedinte este ca inca nu a fost impuscat... :)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”