Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 23 iunie 2009

Cateva zeci de membri ai organizatiei nationaliste ucrainene "Svoboda" au pichetat Consulatul General al Romaniei de la Odesa

Cateva zeci de membri ai organizatiei nationaliste ucrainene "Svoboda" au pichetat marti Consulatul General al Romaniei de la Odesa, motivul fiind declaratii ale presedintelui Romaniei Traian Basescu care, in opinia protestatarilor, denota revendicari teritoriale la adresa Ucrainei, anunta agentia Novii Reghion, preluata de NewsIn.

Liderul miscarii "Svoboda", Pavel Kirilenko, a explicat ca motivul acestei actiuni sunt declaratiile presedintelui Romaniei Traian Basescu privind revendicarile teritoriale fata de Ucraina. Kirilenko nu a precizat insa cu exactitate la ce declaratii se refera.
"Cercurile agresive din Romania cer 'retrocedarea' Bucovinei de Nord, Basarabiei (de Sud) si a Insulei serpilor. si totul se petrece dupa ce, prin decizia Curtii Internationale, Ucraina a pierdut deja circa zece mii de kilometri patrati din platoul continental", a spus el.
Liderul nationalist a mai spus ca membrii organizatiei sale sunt ingrijorati de faptul ca astfel de declaratii genereaza reactii retinute din partea presedintelui ucrainean, a Parlamentului, Guvernului si a Ministerului de Externe.
Potrivit Novii Reghion, Marin Segau, consulul roman de la Odesa, a discutat cu persoanele adunate in fata Consulatului Romaniei spunand ca va face tot posibilul pentru mentinerea relatiilor de buna-vecinatate dintre Romania si Ucraina.

Consulatul Romaniei de la Odesa gazduieste un forum de afaceri
Reprezentanti ai Consulatului General al Romaniei de la Odesa au declarat marti pentru NewsIn ca in cladirea institutiei are loc o intalnire a oamenilor de afaceri din Ucraina, Romania si R. Moldova, dar au refuzat sa ofere mai multe detalii despre protestul organizatiei "Svoboda".
Contactati de NewsIn, reprezentantii Consulatului General au confirmat ca organizatia nationalista ucraineana "Svoboda" a organizat marti un protest in fata cladirii reprezentantei Romaniei, dar nu au dorit sa ofere mai multe detalii despre eveniment.
In schimb, oficialii reprezentantei diplomatice au declarat ca in cursul zilei de marti, la sediul Consulatului, se desfasoara o intalnire a oamenilor de afaceri romani, ucraineni si moldoveni, la care participa si consulul general Cerasela Nicolas. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”