Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 23 iunie 2009

Zeci de studenţi intoxicaţi cu shaorma în Complexul Studenţesc din Timişoara!

UPDATE: Numarul timisorenilor imbolnaviti de shaorma creste. Ultimele date furnizate de autoritati indica 80 de persoane, printre ele chiar si seful Politiei Rutiere Timis. Nu stim cum a fost atras organul legii de shaormaua arabilor; posibil sa fi fost gratuita...

Odata cu imigratia arabilor in tara noastra, primiti se pare cu bratele deschise, una dintre probleme specifice, care vin odata cu acestia, o reprezinta asa-zisele shaormerii. Shaorma reprezinta un fel mizerabil de mancare, cu multe grasimi, si sosuri gretoase, fabricat de cele mai multe ori in conditii insalubre, exact ca in cazul pe care vi-l vom prezenta in materialul urmator. Pe langa faptul ca aceasta mancare este extrem de nesanatoasa, aceste shaormerii emana un miros pestilential, care cuprinde tot complexul studentesc din Timisoara, in special Aleea Studentilor, unde apasa un aer irespirabil. Comerciantii de shaorma profita de unii studenti, care in graba nu se gandesc prea bine la ce mananca, si le pun acestora sanatatea in mare pericol. Nu doar acestia sunt in pericol, ci si porumbeii, care mananca resturi de shaorma de pe langa aceste amplasamente, acestia avand penajul zgribulit si slinos, cu un aspect foarte bolnav pentru aceste pasari. Aspectul acestora ar trebui sa dea oamenilor de gandit. Asemenea bombe in mod normal nu ar trebui sa primeasca autorizatiile necesare, dar avand in vedere abuzurile, care s-au facut pentru sustinerea mafiei imobiliare tiganesti din oras, nimic nu ne mai poate mira, nici aceasta problema,
la care am putea sa-i zicem explozie shaormica adusa de imigrantii arabi, o problema minora ce-i drept, deoarece poate fi evitata prin boicotarea shaormeriilor. Odata cu acest caz de shaormerie de pe Aleea Studentilor, care a provocat toxiinfectie alimentara la 60 de persoane, lumea ar trebui sa fie lamurita. Noi nu putem decat sa sfatuim oamenii sa nu mai manance din aceste locuri, oricat de mult le-ar fi foame. Mai bine cu stomacul gol, decat in spital. Odata ce nu mai au clienti, acesti shaormisti vor da faliment, si atunci nu vor mai fi pusi in pericol nici porumbeii aceia blanzi si nevinovati de care vorbeam.

Iata si materialul preluat de pe
www.tion.ro :

Controale în Complexul Studenţesc din Timişoara, după ce 25 de tineri care au mâncat shaorma de la un fast-food amplasat chiar în centrul campusului au ajuns la spital. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit mai multe nereguli la produsele din carne.


Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Timişoara a fost luată cu asalt de zeci de studenţi care prezentau semne de intoxicaţie alimentară. „Am început să mă simt foarte rău. Aveam greţuri, frisoane, dureri de stomac şi am mers la spital. Diagnosticul a fost enterocolită, de la shaorma de aici din complex. Am mâncat împreună cu trei prieteni. Şi ei au ajuns la spital cu mine. Ce este mai grav este că se pare că ar fi aproape 60 de persoane care au avut probleme după ce au mâncat de aici, dar nu toţi au mers la spital”, povesteşte unul dintre tinerii intoxicaţi.

În numai 24 de ore, la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat aproximativ 25 de tineri care prezentau simptomele de intoxicaţie alimentară. Cei mai mulţi dintre ei au povestit că au consumat shaorma de la un fast-food din Complexul Studenţesc”, spune Nicoleta Giuchici, medic rezident UPU.

Luni după-masă, lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş au mers în control în urma unor sesizări primite pe e-mail de la studenţii care s-au îmbolnăvit. Situaţia s-a dovedit a fi una îngrijorătoare pentru comisari.

Nu există acte de provenienţă pentru produse şi nici unul dintre ele nu are etichete cu termenele de garanţie. Mai mult, produsele sunt depozitate în condiţii insalubre. Administratorii riscă sancţiuni de până la opt mii de lei şi este posibil să închidem unitatea până când vor intra în legalitate. Vom face verificări în continuare mai ales că am auzit că mai mulţi tineri au ajuns la spital. Administratorii societăţii expun consumatorii la un real pericol”, a declarat şeful CJPC Timiş, Cristian Anton.

Fast-food-ul cu pricina nu le ridică probleme comisarilor pentru prima dată. În trecut, spun aceştia, au mai avut sesizări şi au descoperit acolo produse păstrate într-o mizerie de nedescris şi spaţiile de depozitare invadate de şobolani. Până când autorităţile vor face lumină în acest caz, studenţilor nu le-a rămas decât o singură variantă de a se proteja. Ei au început deja să îşi trimită sms-uri prin care îşi avertizează rudele sau cunoscuţii despre pericolul la care se expun dacă mai cumpără mâncare de la fast-food-ul respectiv.

Reprezentanţii CJPC au verificat cu această ocazie şi alte cinci unităţi de alimentaţie publică. Per total, au descoperit 250 kg de carne fără termen de valabilitate sau cu termen expirat. Reprezentanţii societăţilor în cauză au fost invitaţi, marţi, cu toate documentele necesare, la sediul Comisariatului, pentru lămuriri, sau, după caz, sancţiuni.


Pe aceeasi tema: Timişoara: Două shaormerii sunt închise de inspectorii de sănătate publică (UPDATE)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”