Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 4 august 2009

Legea anti-trust pentru mass-media din Romania? O asteptam demult!


Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintiei, a vorbit, la hotnew.ro, despre o lege antitrust pentru mass-media din Romania. O asemenea lege anti-trust exista ca deziderat in Programul Nationalistilor Autonomi Timisoara. Cu aceasta ocazie nu putem decat sa ne declaram multumiti de intentiile institutiei prezidentiale.

Din Programul NAT
Interzicerea Trusturilor media ( e aberant ca un proprietar sau un grup restrans de proprietari sa detina mai multe posturi tv, statii radio locale si nationale, mai multe ziare locale/regionale/ nationale) care sunt factor de manipulare in masa.
Valeriu Turcan a aratat ca este nevoie, in Romania, de o dezbatere aspura unei legi antitrust, care sa le interzica patronilor de presa sa detina, in mod cumulat, posturi de televiziune, posturi de radio si ziare."Exista o dezbatere la nivel european cu privire la acest subiect. Nici in Romania nu va putea fi evitata o asemenea dezbatere. Nu stiu de initiative concrete, dar in mod sigur vor aparea. Nu cred ca mai e mult pana in acel moment. Discutia despre mass-media este implicit o discutie despre democratie. Toate societatile europene vor sa isi asigure un cat mai mare pluralism", a declarat Valeriu Turcan, in discutia avuta Hotnews.ro.

"Nu poate fi evitata
(legea antitrust -n.n.) pentru ca o incercare de a reglementa acest domeniu, suplimentar, printr-o lege impotriva 'cross-ownership' este deja un lucru care se intampla in foarte multe tari europene, n-as putea sa va dau un exemplu, insa e o dezbatere pe agenda publica in foarte multe astfel de state, membre ale UE, si nu cred ca Romania ar putea sa evite o astfel de discutie avand in vedere anumite evolutii care se intampla in domeniu", a explicat Turcan.

1 comentarii:

das spunea...

Ar fi cazul ...isi face motanul o propaganda cu antenele ...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”