Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 16 august 2009

Ministru francez musulman: Interzicerea purtarii vălului traditional musulman va ajuta la stoparea "cancerului" islamist radical

Interzicerea purtarii vălului traditonal musulman de catre femei in Franta va ajuta la stoparea raspandirii "cancerului" islamist radical, a declarat sambata Fadela Amara, un ministru musulman din Guvernul de la Paris, informeaza BBC, citat de Hotnews.ro. Declaratia sa a fost facuta in contextul in care parlamentarii francezi iau in considerare interzicerea vălului burqa, care acopera intreg corpul femeii.

Adunarea Nationala dezbate in prezent gasirea unor mijloace prin care sa limiteze purtarea costumului traditional dupa ce presedintele Nicolas Sarkozy a spus ca reduce demnitatea femeii si nu este "binevenit" in Franta. In 2004, Franta a interzis purtarea vălului islamic in toate scolile publice.

Saptamana trecuta, oficialii francezi au interzis unei femei musulmane sa inoate intr-o piscina publica deoarece era imbracata in burqini, un costum de baie care acopera intreg corpul, cu exceptia fetei, mainilor si picioarelor. Personalul piscinei aflata in estul Parisului i-a interzis femeii accesul in apa, citand "grija pentru igiena".

In Franta traieste ce mai mare populatie de musulmani din Europa occidentala, respectiv 5 milioane de persoane. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”