Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 16 august 2009

Turnu Severin: Tiganii din Strehaia, cercetaţi de DIICOT

17 tigani din Strehaia sunt cercetaţi, de către procurorii D.I.I.C.O.T, pentru constituire de grup infracţional organizat fals, uz de fals şi evaziune fiscală.

Aceştia au intrat în vizorul oamenilor legii, după ce în decurs de numai doi ani au reuşit să prejuducieze statul român cu suma de 4 milioane de euro. În sarcina celor 17, între care se află şi o bătrână de 74 de ani, se reţine faptul că folosind patru societăţi comerciale au desfăşurat operaţiuni economice în valoare de 54 de milioane de lei, fără să vireze un leu la bugetul statului, impozit pe profit şi sume reprezentând TVA.

Dosarul se află acum pe masa procurorilor D.I.I.C.O.T., care fac verificări după o descindere împreună cu ofiţerii B.C.C.O la palatele celor 17 persoane din Strehaia, de unde au fost ridicate mai multe documente contabile. Dacă oamenii legii vor reuşi să descâlcească iţele acestei afaceri, cei 17 vor fi trimişi în judecată şi riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.

Arme și mașini de lux ridicate de polițiști

La sfârşitul lunii iulie, cu autorizaţii de percheziţie şi sub coordonarea procurorilor, aproape 100 de mascaţi, poliţişti de la investigarea fraudelor şi investigaţii criminale şi comisari a Gărzii Financiare au intrat în palatele tiganilor, de unde au ridicat 3 autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, sume de bani, precum şi 5 puşti, 5 pistoale cu muniţia aferentă, arme albe şi documente contabile.

Potrivit IPJ Mehedinţi, membrii grupului infracţional au înfiinţat o societate comercială al cărui administrator era o persoană de sex feminin, de 74 ani, societate care avea „sediul” în comuna Greci, satul Bîltanele, tarlaua 1, parcela 48. În aceste condiţii, aceştia au reuşit să câştige o licitaţie organizată de societate de stat, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro. dupa adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”