Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 decembrie 2009

Un soldat american a furat un album al lui Adolf Hitler pe care l-a pastrat timp de 67 de ani


Dupa ce a luptat prin toata Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, John Pistone a fost printre putinii soldati americani care au intrat in casa lui Adolf Hitler din Muntii Alpi.

Bucuros nevoie mare de victoria sigura impotiva Germaniei Naziste, John Pistone a luat (a furat! n.n. lupta-ns.info) de acolo un album plin cu fotografii ale unor picturi celebre. Ca suvenir. De atunci au trecut nu mai putin de 64 de ani. O viata de om, cu alte cuvinte...

Pistone, acum in varsta de 87 de ani, a terminat liceul, a deschis un restaurant si a facut cinci copii. In tot acest timp, albumul a stat pe un raft in biblioteca barbatului, pana cand un prieten curios a descoperit ce reprezinta de fapt.

Albumul este parte a documentarii efectuate de Hiltler in vederea deschiderii unui muzeu de arta in orasul sau natal Linz (Adolf Hitler s-a nascut in oraselul Braunau-am-Inn, nota lupta-ns.info), din Austria.

Si cum albumul se afla acum in Ohio, acesta va fi restituit in mod formal Germaniei, intr-o ceremonie organizata de autoritatile americane in ianuarie 2010. Germania mai are alte inca 19 albume recuperate de la complexul din Berchtesgaden. Toate fac parte din colectia de 31 de albume destinate muzeului din Linz.

Operele de arta pe care Hitler si le dorea in muzeu au fost fie cumparate, fie furate sau confiscate. Albumul cu numarul 13 include poze ale unor picturi realizate de artistii germani favoriti ai lui Hitler.

Goana dupa suveniruri era o practica obisnuita printre soldati in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Dupa ceremonia din ianuarie si inainte sa fie returnat Germaniei, albumul pastrat de John Pistone alaturi de alte doua la fel, descoperite pe teritoriul SUA, vor fi expuse timp de trei luni la Muzeul Celui De-al Doilea Razboi Mondial din New Orleans. sursa: stirileprotv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”