Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 22 februarie 2010

Artă cu cătuşe în Croaţia

Actualizare. Drazen Laljek, purtatorul de cuvant al poliţiei din Krizevci a declarat că toţi cei judecaţi şi condamnaţi, încă de duminică seara, sunt croaţi.

El spune că cei şase au fost condamnaţi duminică de către un tribunal local. Trei au fost trimişi la inchisoare timp de 10 zile pentru afişarea de însemne "naziste"; unul va efectua 12 zile pentru insultarea poliţiei, iar ceilalţi doi au fost amendaţi pentru organizarea unui concert ilegal.

Zagreb - Autorităţile din Croaţia au arestat şi acuzat şase persoane pentru încercara de a organiza un concert al unei trupe germane considerată de autorităţi a fi 'neo-nazistă'.

Trupa, Blue Max, a avut un contract pentru un concert în Krizevci, un mic oraş în Croaţia centrală.

Poliţia a interzis concertul de sâmbătă seara şi a arestat mai mult de 30 de persoane, inclusiv opt germani şi un cetăţean italian.

Majoritatea celor arestaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30, au fost eliberaţi după miezul nopţii, dar şase croaţi au fost acuzaţi pentru afişarea de însemne naziste, atac verbal la adresa ofiţeri de poliţie, şi neraportarea concertului autorităţilor.

Concertul a fost organizat şi pentru a facilita promovarea a două trupe de muzică din Croaţia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”