Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 26 februarie 2010

Gaddafi indeamna la jihad impotriva Elvetiei (VIDEO)

Liderul libian Muammar Gaddafi a indemnat la jihad, sau razboi sfant, impotriva Elvetiei, in contextul in care tensiunile diplomatice dintre cele doua tari au luat amploare, transmite Reuters. El a criticat decizia elvetienilor, exprimata prin referendum national, de a interzice minaretele, adaugand ca musulmanii trebuie sa boicoteze Tara Cantoanelor.

Asculta mai jos reactia lui Ulrich Schleur, de la Partidul Poporului din Elvetia.


"Orice musulman, in orice parte a lumii, care lucreaza cu Elvetia este un apostat, este impotriva lui Mohammed si a Coranului", a adaugat Gaddafi.

Reuters precizeaza ca tensiunile diplomatice dintre cele doua tari au aparut in 2008, dupa ce unul dintre fiii lui Gaddafi, Hannibal, si sotia acestuia au fost arestati in Geneva, fiind acuzati ca si-au agresat doi dintre angajati.

Libia a raspuns prin anularea rezervelor de petrol, prin retragerea a miliarde de dolari din bancile elvetiene, prin refuzul de a acorda vize cetatenilor din Elvetia si prin rechemarea de la post a unor diplomati. In plus, doi oameni de afaceri elvetieni au fost arestati de guvernul de la Tripoli. Unul dintre ei a primit permisiunea de a parasi Libia la inceputul acestei saptamani, in timp ce celalalt este acuzat ca a incalcat legislatia imigratiei si risca patru luni de inchisoare.

In noiembrie 2009, 57,5% dintre alegatorii elvetieni au aprobat prin referendum o lege care interzice construirea de minarete, insa documentul a fost contestat la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

De inceputul acestei luni, Libia nu mai acorda vize pentru cetatenii din mai multe tari europene, lucru condamnat de Comisa Europeana. Autoritatile de la Tripoli au luat aceasta masura dupa ce Elvetia a refuzat vize de intrare pentru 188 de demnitari libieni, intre care Gaddafi si familia sa. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”