Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 12 martie 2010

German condamnat pentru un tatuaj cu svastica

Un german de 19 ani a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare dupa ce si-a afisat un tatuaj cu svastica in public, ne-a relatat un purtator de cuvant al tribunalului vineri.
Baiatul, a carui nume nu a fost dat, s-a dezbracat vara trecuta la un lac intre Berlin si Hanovra, iar alti inotatori si oameni prezenti la plaja au facut o plangere oficiala, a relatat pentru AFP purtatorul de cuvant al curtii din Wetzlar, Amin Lauber-Noell.
"Acesta a pretins ca tatuajul a fost acoperit cu un plasture, dar acesta a cazut. Daca aceasta afirmatie este adevarata sau nu, e o alta intrebare", ne-a spus acesta.
Afisarea publica a simbolurilor naziste, cum e svastica a fost interzisa in Germania inca de dupa al doilea razboi mondial. Oamenii au permisiunea de a isi face tatuaje, dar doar daca aceste simboluri nu sunt vazute public.
"Aceasta inseamna, ca daca ai o svastica, nu ai voie sa te plimbi dezbracat", ne spune Lauber-Noell. Procesul a avut loc joi.
Sursa: www.expatica.com
Captură foto din filmul American History X

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”