Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 30 martie 2010

Românii ar vota, într-o majoritate covârşitoare, pentru pedeapsa cu moartea.

Românii ar vota, într-o majoritate covârşitoare, pentru pedeapsa cu moartea, pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă sau pentru retragerea cetăţeniei romilor infractori şi a cetăţenilor care cer autonomia ţinutului secuiesc, relevă un studiu al Asociaţiei ProDemocraţia (APD).

Conform cercetării, în cazul în care ar fi consultaţi printr-un referendum, 94 la sută dintre români ar opta pentru retragerea cetăţeniei tiganilor care comit infracţiuni în străinătate.

Un procent aproape similar ar alege şi reintroducerea pedepsei cu moartea - 91 la sută.

Pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă ar vota 88 la sută dintre români, în vreme ce 89 la sută dintre cetăţeni ar opta pentru retragerea cetăţeniei celor care cer autonomia ţinutului secuiesc.

Studiul APD a avut drept scop aflarea modului în care votul la un referendum ar putea fi influenţat de o retorică justiţiară şi ar putea genera, în final, efecte nedemocratice în societate, prin luarea unor decizii care să încalce drepturile omului.


"Propunerea de teme ce contravin valorilor majorităţii - români, ortodocşi - stârneşte patimi justiţiare în rândul acestora şi predispune la luarea de decizii ce pot încălca drepturi ale omului, precum acela la liberă exprimare, de exemplu", a spus liderul APD, Cristian Pârvulescu, în deschiderea unei dezbateri pe tema reformei sistemului constituţional prin mijloace precum referendumurile la nivel naţional.

Studiul prezentat luni a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosită a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfăşurat în perioada 24-27 martie 2010.

Eşantionul folosit, cuprinzând 1.060 de persoane, a fost unul reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1 la sută.sursa:mediafax.ro

3 comentarii:

Remy spunea...

Foarte bine! Daca s-ar pune in aplicare, ar fi si mai bine!

Dr.Constantin Burlacu din SUA spunea...

Printre cei 88 % dintre romani care vor vota pedeapsa cu moartea pentru cei care critica biserica ortodoxa, se numara si cei 4 milioane de atei care au fost membrii ai PCR, precum si fostii securisti, militieni, procurori, si judecatori comunisti? M'ati facut sa zambesc fara sa vreau de aceasta prostie si tampenie cu care-si bat capul romanii, care in fond n'au nici un cuvant de spus in propria lor tara. Parca crestinii se c**** pe ei ca sunt adeptii tolerantie si ca Isus i-a invatat sa-si iubeasca dusmanii nu sa-i ucida, cum de acum le-a trasnit idea cu pedeapsa cu moartea ? Vedeti noi paganii nu le-am luat gatul crestinilor romani, pentru ca stim ca nu-si dau seama ca religia crestina este o falsitate, dar ei tam-nesam vor sa ne omoare, vorba proverbului "Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti".

http://dacia.org/1articole/index.php?news_id=158&start=0&category_id=8&parent_id=0&arcyear=&arcmonth=

Stefan1488 spunea...

''pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă''
asta scrie mai exact in articol, deci nu este vorba despre pedeapsa cu moartea. Dar desigur, tot o aiureala scornita DE CEI CE AU CREAT SONDAJUL. Oamenii lui Parvulescu/ateu (Prodemocratia) aveau nevoie de ceva care sa creeze o reactie negativa la adresa BOR, mai ales zilele astea... ;)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”