Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 9 aprilie 2010

Cămătarii ţigani din Ţăndărei au cumpărat 168 de copii

Traficanţii împrumutau bani oamenilor sărmani, iar cei care nu puteau achita datoriile îşi cedau copiii pentru a fi exploataţi ca cerşetori pe străzile din Londra. Peste 200 de jandarmi şi poliţişti au blocat ieri oraşul Ţăndărei. Dintre cei 17 traficanţi reţinuţi, 6 sunt liderii reţelei. Toţi au palate şi maşini de lux cu numere englezeşti.
Reţeaua de traficanţi era monitorizată de anchetatori încă din anul 2004. Anchetatorii au descoperit că 168 de minori, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, au fost trimişi peste graniţă cu acordul părinţilor. Majoritatea copiilor exploataţi erau racolaţi din Strachina, un cartier de la periferia oraşului Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), unde trăieşte o comunitate săracă de ţigani.



Traficanţii - înarmaţi cu mitraliere

Printre cei „săltaţi" de mascaţi se numără Radu Constantin, zis Titi Aghiotantul, Ciprian Nicolae, zis Poligrad, Marin Nicolae, poreclit Nea Mărin Miliardarul, Petrică Drăguşin, zis Traian Ţiganul, Voicu Ilie, zis Talianu, Mircea Nicolae, zis Bocioc. Toţi sunt cunoscuţi ca lideri ai clanurilor ţigăneşti care şi-au împărţit zonele de influenţă în judeţul Ialomiţa. Pentru a nu trezi curiozitatea autorităţilor, traficanţii făcea şi afaceri-paravan. De exemplu, Marin Nicolae are câteva ateliere de tâmplărie şi o firmă cu utilaje pentru construcţii. O altă afacere folosită ca paravan consta în tranzacţii imobiliare.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi confiscat două pistoale-mitralieră de tip AKM, cinci arme de vânătoare, un pistol cu gaze, un pistol cu bile de cauciuc, mai multre cartuşe, sume mari de bani, bijuterii şi maşini de lux despre care existau informaţii că proveneau de pe urma activităţii de trafic de minori. Poliţiştii spun că s-a pus sechestru asigurător pe mai multe imobile care aparţineau membrilor grupului. La acţiunea de ieri au participat şi 26 de ofiţeri ai Metropolitan Police şi doi analişti Europol.
Datorii stinse prin cedarea copiilor
Potrivit anchetatorilor, părinţii copiiilor s-au împrumutat de bani de la traficanţi şi, pentru că nu au avut de unde să-i dea înapoi, şi-au încredinţat copiii. Nu numai că traficanţii le-au şters datoriile, dar le-au dat şi alte sume de bani în schimbul minorilor trimişi la cerşit. Erau preferaţi cei născuţi cu handicap, iar dacă micuţii se năşteau sănătoşi, părinţii aveau grijă să-i mutileze rupându-le un picior sau o mână.
Copiii erau trecuţi peste graniţă cu acordul părinţilor care semnau procuri pentru traficanţi, pentru a-i scoate din ţară fără probleme.
O parte dintre copiii de rromi din Ţăndărei au fost scoşi la cerşit în Slough, o localitate situată la 35 de kilometri de Londra. Aici ei au fost porecliţi de englezi „Maradona", pentru că se mişcau foarte repede şi că furau, la fel cum a făcut-o faimosul fotbalistul la meciul dintre Anglia şi Argentina, în 1986, la Mondialul din Mexic.
Palatul lui Radu Marian, unul dintre liderii reţelei 
Traficanţii au făcut averi
Una dintre familiile suspectate că s-ar ocupa cu traficul de minori este familia Drăguşin, care şi-a ridicat în ultimii ani o gospodărie serioasă. „Au intrat peste noi şi ne-au îmbrâncit. «Staţi aşa, că vă omor! Unde-s copiii? Unde-s drogurile? Unde-s armele?»", ne-au întrebat. Noi le-am zis că nu ne ocupăm cu aşa ceva, că nu facem spălare de bani, aşa cum credeau ei", a spus ieri Alimonata Drăguşin (58 de ani). Poliţiştii le-au confiscat aurul din casă şi un Volksvagen Passat din curte. Mai aveau o maşină, dar cum nu avea benzină, anchetatorii s-au mulţumit să o pună sub sechestru.
Şi casa Corneliei Radu (25 de ani), din cartierul Strachina, a fost percheziţionată de jandarmi. Familia ei este suspectă că şi-ar fi dat copiii la cerşit peste hotare. Tânăra este însărcinată în şapte luni şi spune că nu au făcut niciodată aşa ceva. „Ne-am trezit la ora 4.00 cu mascaţii pe cap. Nu ştim nici acum de ce au dat buzna peste noi în casă sau ce vor de la noi. Nu ne-a spus nimeni nimic, dar ne-au luat actele de la casă, ne-au confiscat maşinile. Totul a fost fără somaţie. Ne-au spart uşa şi au intrat peste noi în casă", a declarat ea. ; A mai contribuit Valeria Cupă
„Cazul Ţăndărei", semnalat de presa engleză
Presa din Marea Britanie a scris în repetate rânduri despre copiii de ţigani din Ţăndărei care au ajuns să cerşească pe străzile Londrei.
„The Sunday Times", august 2009: Bandele importă copiii în Marea Britanie pentru a obţine ajutoare sociale. Sistemul de operare este simplu: cei mici primeau acte false pentru ca aparţinătorii să obţină ajutoare sociale.
„Ţăndărei, un orăşel din estul României, este una dintre bazele presupuşilor traficanţi. Aproximativ 100 de case noi, evaluate la 20 de milioane de lire, au fost construite in ultimii cinci ani. Poliţiştii britanici cred că au fost ridicate cu bani proveniţi parţial din aceste fraude", se arată în articolul publicaţiei britanice.  
„The Sun", ianuarie 2008: Copiii dispar din Ţăndărei. „Nimeni nu ştie cine este următorul. Copiii pur şi simplu nu mai apar la şcoala şi nu-i mai vedem vreodată", a declarat directoarea Steluţa Mitrea reporterilor britanici. Aceştia mai spun că „aproximativ 160 de elevi ai şcolii ar fi parte dintr-o armată din ce în ce mai mare de copii-sclavi care cereşesc sau fură pe străzile din Anglia". sursa adevarul.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e. Impotenta autoritatilor naste monstrii. Suntem alaturi de voi!!!
http://www.glsa.ro/coltul_lui_bebitu/59988-industria_destinelor_mutilate.html
acest articol a aparut intr/un ziar aradean, si acolo sunt multe probleme identice cu cele relatate in excelentul dvs material
http://www.glsa.ro/coltul_lui_bebitu/59988-industria_destinelor_mutilate.html

Anonim spunea...

Dupa cum vezi, am postat materialul trimis de tine. Multmim pt link.

Anonim spunea...

tiganii din tandarei ar trebuii izgonitii din orasul tandarei,,de cind este dl. SAVA e primar ,,dl. BUCUROIU e secretar fac ce vor tiganii ,,au fost mascatii si tot degeaba ,,,niste rase murdare veniti din india trebuie dusi in insula serpilor

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”