Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 30 aprilie 2010

Vălul islamic interzis oficial în toate spaţiile publice din Belgia

Portul vălului islamic integral a fost interzis în spaţiile publice din Belgia, care devine astfel prima ţară europeană care ia o astfel de măsură.

Deputaţii belgieni au votat în unanimitate textul de lege prin care persoanele care poartă burka vor fi amendate sau chiar închise de la una la şapte zile. Excepţie fac numai evenimentele festive care au loc cu acceptul autorităţilor.


Oficialii francezi sunt aproape de elaborarea unei legi similare care va fi supusă votului în cel mai scurt timp. sursa: antena3.ro

15 comentarii:

Dr.Constantin Burlacu spunea...

Daca femeile islamice n'au dreptul sa-si respecte religia lor purtand burka, si sunt condamnate de la una la sapte zile inchisoare in cazul ca apar cu burka in public, cum ramane cu jidanii au dreptul sa poarte tichie in public si vor fi si ei condamnati de la una la sapte zile de inchisoare in cazul ca apar cu tichia in cap in public, sau nu ? Mai cum ii joaca jidanii pe crestinii din Belgia dupa degete si unii crestini naivi din prostie se bucura, dar le vine si lor randul dupa ce este distrusa opozitia islamica contra jidanilor.

Stefan1488 spunea...

Ce tampenie!!!

Burka a fost interzisa nu ca simbol religios, ci pentru ca acopera in totalitate fata femeii. In spatele ei se poate ascunde oricine si asta ingreuneaza munca autoritatilor cand sunt in urmarirea unui infractor samd

Nu ma intereseaza ca se bucura (sau nu) jidanii. Ma intereseaza ca noi sa ne atingem interesele. Si eliminarea oricarui element de cultura non-europeana este in interesul nostru, evident. Cu atat mai mult cu cat este vorba despre semiti.

E ciudat ca cineva care se pretinde nationalist e oarecum pentru respectarea simbolurilor islamo-semite.

Dr.Constantin Burlacu spunea...

Stefane, ce mare tampenie poti sa debitezi daca crezi ca religia crestino-semita este o cultura europeanu, nu una Africana a rasei semite. Mai si ce mila mare ai tu ca judeo-crestin, ca nu cumva in spatele fetei acoperite cu burka sa nu se ascunda vre-un “terorist islamic” care sa le arunce in aer jidanilor ghesefturile pe care le fac in tarile crestine, pe care le exploateza si saracesc la maximul!!! Iar daca te crezi asa mare aparator al principiilor si valorilor nationale si europene, interesul tau ar fi in primul rand sa reinvii credinta stramoseasca pagana, nu s-o faci pe-a anti-semitul, dar pastrezi mostenirea judaica in Romania si ingenunchezi, te umilesti, te rogi si saruti iconelor “sfintilor” si “apostolilor” semiti din biserici. Da, eu sunt pentru a fi respectate simbolurile islamo-semite si crestino-semite, dar nu sa ne fie impuse noua romanilor, urmasi ai paganilor geto-daci. Simbolul nostru religos sacru este svastica, dar ma indoiesc ca tu esti adeptul ei. Multi crestini dusi cu pluta, sustin ca jidanii sunt impotriva lui Isus Cristos si Maica Domnului, dar toate magazinele de aur jidanesti sunt pline cu obiecte din aur cu chipul lui Isus Cristos si Maica Domnului si fac bani grei si se imbogatesc prin vanzarea lor crestinilor, dar n’am vazut cutreerand putin lumea in lung si in lat, nici un magazine de aur al jidanilor, sa vanda obiecte din aur cu simbolul svasticii. Apoi la drept vorbind astia cu burka dovedesc ca fac ceva contra conspiratiei internationale jidanesti, ori adeptii svasticii, dar astia cu crucea ca tine ce intreprind impotriva intunericului satanic judeo-masono-crestin ? Nimic ! Sunteti zero la acest capitol, iar ce indrugi tu si altii ca tine, este un fel de foaie verde.

Stefan1488 spunea...

Domnule, cred ca nu sunteti atent deloc la ceea ce scriu ceilalti interlocutori. Cel putin in cazul mesajului meu asa este.

1. Eu nu am pomenit nimic de crestinism in mesajul meu. Asa ca n-o mai da in diverse. Concentreaza-te la ceea ce am scris.
2. Nu am spus ca ii insusesc eu motivele celor care au decis sa interzica burka. Aia este motivatia lor. Eu am alta motivatie. In Europa nu trebuie sa aiba semitii si alti non-europeni niciun fel de drepturi!
3. Jidanii sunt un neam spurcat de samsari. Si-au vandut si cimitirele din Romania pt bani.

Dr.Constantin Burlacu spunea...

D-le Mireanu, nu exagerez deloc in comentariile mele, ci spun adevarul gol-golut si asta-i deranjeaza pe dusmani si fraeri. Dar sa fiu sincer incep sa regret ca mi-am pierdut cei mai frumosi ani ai tineretii si o mare parte din viata in lupta pentru a salva de sub tirania comunista un popor de idioti, care bazie ca niste muste. Cel putin sub comunism acestia idioti utili nu miscau, nu veneau cu aberati ca Romania este gradina Maicii Domnului, nu strigau cat i-ar fi tinut bosogii ca vine Isus Cristos si sfarsitul lumii, si alte bazaconii crestine, ca i-ar fi saltat intr-o noapte duba neagra a securitatii, de n’ar fi avut timp sa spuna nici past si ar fi facut in pantaloni de frica ca va mai vedea lumina zilei ori nu. Ce sa-i faci vorba proverbului “Pe cine nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”. De aceia este bine ca fiecare sa se ingrijeasca de el si sa nu-si faca mila de calic,ca vorba proverbului "Fiecare cum isi asterne, asa doarme". Si aceasta este valabil si pentru tine Stefane cel Mare si "Sfant" crestin de la 1488.

Anonim spunea...

Domnlu Burlacu este fenomenal nu am vazut om incapatanat si rau ca el ce o fi avand cu crestinismul nu pot sa imi dau seama!

Dr.Constantin Burlacu spunea...

Anonimule, crestinismul reprezinta un rau si un pericol pentru umanitate, tot atat de mare cat reprezinta masoneria si sinagoga satanei, dar tu esti prea redus mintal ca sa intelegi toate acestea.Si nu uita ca a fi nationalist nu inseamna a fi crestin, ci anti-crestin.

Anonim spunea...

Sa stiti ca nu aveti argumente logice pentru anti crestinismul dumneavoastra consider ca il urati doar ca sa afalti in treaba si am terminat discutia

Dr.Constantin Burlacu spunea...

Anonimule, du-te dracului cu crestinismulul tayu si cu tot ce este legat de el inclusiv sinagoga satanei si templele masonice.Esti un nemernic ca toti nemernici, asa ca veziti de mucii tai si nu mai fa in zadar spume si bale la gura ca o potaie turbata ca sunt si altii pe aici care au cat de cat o pregatire intelectuala, nu ca tine care nici biblia n'ai fost in stare s-o citesti de aceia aiurezi si te creazi buricul pamantului.Sa-ti fie rusine badaranule, rob al jidanului Isus Cristos.Pune mana pe carte si informeazat-te apoi vin-o si discuta cu mine, desi ma insel ca ai ceva serios de discutat cu mine.

Anonim spunea...

esti sigur sonat ,vai de capul tau esti dus !cati ani ai?

Anonim spunea...

Facem apel catre toti participantii la dezbaterile de pe acest sait sa se adreseze cu respect unii altora. Altfel, vom fi nevoiti sa epuram acele comentarii cu invective si adresari lipsite de bun simt. Asta este ultimul lucru pe care ni-l dorim.

Anonim spunea...

Catre anonomul ce a trimis un mesaj plin de insulte personale la adresa unui forumist.

Mai devreme am postat un comentariu in care am anuntat ca nu va mai permitem sa va insultati. Cautati-va, dati-va intalnire si rezolvati-va problemele.

Mai avem rugamintea sa va alegeti un username : Ghita, Pandele, omul-cu-sapa s.a. Cred ca atata inspiratie aveti... E total aiurea sa avem pe aici vreo 10 persoane diferite dar care se semneaza la fel, ''anonim''.

Multumim pentru intelegere.

Dr.Constantin Burlacu spunea...

Mai anonimule si despre Domnul Nostru (Our Lord) Mihai Eminescu s-a spus ca-i sonat pentru ca spunea adevarul, tot cu acuzatii din acestea de tip judeo-masono-crestin umblii ? Si de ce bre crezi tu ca-i “vai de capul” meu, am ajuns vreodata la borsul tau ? Si unde bre crezi tu ca sunt “dus” ? Pe lumea cealalta ? In cosmos ? Nu sunt dus bre tacuta niciunde, ci traiesc foarte bine de 30 de ani in SUA. Si de ce vrei sa stii tu cati ani am, crezi ca am pascut cumva oile impreuna si vrei sa fi sigur de aceasta ? Iar daca te intereseaza atat de mult, sa stii ca, n’am nimic de ascuns, si-ti spun ca, am 61 de ani si in viata mea am intalnit multi sonati ca tine care credeau ca tot ce zboara se mananca. Si nu numai atat, dar erau dusi rau cu pluta, insa traiau cu impresia ca sunt cineva, in fond erau niste nimicuri, care fugeau de justitie, de dreptate si de adevar, ca dracul de tamaie, exact cum procedezi tu, desi te dai “mare” crestin, dar habar n’ai nici in ce zi,luna si an s-a nascut Isus Cristos, ori in ce zi, luna si an a murit. Iar ca sa discuti cu mine despre Biblie, trebuie mai intai s-o citesti si apoi stam de vorba, ca tu pana in prezent vorbesti numai dupa ureche.

SinedNomar spunea...

dl Constantin Burlacul are dreptate oarecum...Este dea dreptul imbecil sa interzici cuiva sa poarte burka... ( motivele legate de terorism pica. La o scurta analiza a pericolului terorist, Olanda nu se afla in primele 10 tari din lume amenintate de terorism...iar primele 10 ca sa zic asa nu au o asa lege absolut imbecila ) ar trebuii lasati sa.si respecte , practice religia asa cum le.o cere traditia... asa cum si evrei .. hindusi , tibetani au dreptul sa o faca partand elemente vestimentare care apartin religiei lor... asta daca nu urmatorul pas care prostia maxima ar fi si interzicerea acestora... pt ca gestul olandezilor a creat un precedent periculos...realul pericol este precedentul creat si cum poate fi interpretat ulterior acesta de catre unii oameni ca si Dr. Constantin Burlacu. Nu o spun ca pe o jignire dar cred ca suferiti de tulburare bipolara.....

Anonim spunea...

Ma indoiesc sincer ca sunteti doctor; felul dumneavoastra de a va exprima lasa mult de dorit. Un doctor sau un intelectual adevarat nu injura si nu foloseste un limbaj neadecvat(mucii????). Banuiesc ca sunteti musulman. Va invit sa traiti si sa predati in America, si veti intelege perfect reactia belgienilor. Ideea e ca atunci cand imigrezi, trebuie sa te adaptezi tarii in care ai imigrat si sa-i respecti legile si obiceiurile. Romania nu se confrunta cu aceasta problema, deci cred ca e foarte nepotrivit pentru romanii din Romania sa comenteze pe acest subiect, din moment ce nu se confrunta cu aceasta problema. Problema acestor musulmani e o problema care tine de fanatism religios, iar fanatismul religios, de orice natura ar fi el, e foarte periculos. O mare parte a acestor musulmani fanatici(nu, nu toti musulmanii sunt fanatici, dar o mare parte a lor sunt) sunt teribil de inchistati, de incapatanati, si de lipsiti de gandire logica. Cate musulmance care poarta burka ati cunocut pana acum? Eu am cunoscut destule in America si le-am avut pe mule ca studente, asa incat stiu ca in cea mai mare parte sunt abuzate de sotii lor, si ca sunt persoane incapabile de a intelege cultura americana. De asemenea, acelasi tratament ar trebui aplicat evreilor, indienilor din India, si asiaticilor cu privire la portul religios si popular. Spatiul public e diferit de cel privat. Aceste femei pot purta ce doresc acasa, dar nu in public. In public, trebuie sa se imbrace ca orice femeie normala(pot purta rochii lungi si bluze care le acopera gatul si mainile), dar nu port popular sau religios. Atunci cand esti parte a unei altei culturi, diferita de cultura de origine, trebuie sa inveti sa te adaptezi.Romanilor din Romania, credeti-ma, nu le face guvernul American nici o favoare, si sunt sigura ca acelasi lucru e valabil si in Belgia. Ati acoperi fata si ochii e o barbarie(vorbesc ca femeie, nu cred ca un barbat are cu adevarat dreptul sa apere burka, in special cand nici un barbat oricum nu e atras de tine, ca femeie super invalita. Acest simbol, burka , mult mai mult de cat un simbol religios, e un simbol anti sexual, nu doar religios. Nu va obositi sa raspundeti; nu voi mai frecventa acest forum niciodata. Dar veninul si ignoranta, antisemitismul si discriminarea mi se par total nepotrivite, in special cand persona respectiva nu e deloc la curent cu adevarata semnificatie a acestui val care invaluie si denigreaza insasi notiunea de femeie.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”