Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 5 mai 2010

MIŞCAREA NAŢIONAL-CREŞTINĂ, Comunicat de presă

MIŞCAREA NAŢIONAL-CREŞTINĂ
mun. Chişinău, str. Voluntarilor 8/3, MD 2023, tel: 41-01-22, fax: 41-01-23, 
e-mail: MNC_Basarabia@yahoo.com

Comunicat de Presa
Cu privire la participarea soldaţilor moldoveni la parada de la Moscova

Cu prilejul aniversării a 65 de ani de la victoria asupra fascismului, Republica Moldova s-a văzut “obligată” să participe prin intermediul a 70 de soldaţi la parada de la Moscova, care va avea loc la 9 mai.

Mişcarea Naţional-Creştină se pronunţă împotriva participării soldaţilor la acest eveniment care ar însemna elogierea şi darea unui respect Imperiului bolşevic, care a anexat teritoriul dintre Nistru şi Prut şi l-a împarţit după bunul său interes, care după finisarea războiului a adus poporului basarabean foametea organizată, deportările, represiunile, vasta campanie de deznaţionalizare, uciderea şi exilarea în Siberia a cîtorva sute de preoţi şi închiderea bisericilor prin care s-a încercat să fie distrusă religia.

Considerăm că pentru statul Republica Moldova este o ruşine ca soldaţii săi să participe la o paradă alături de cei care au venit cu arma în mână pe pământurile noastre strămoşeşti trăgând in bunicii noştri, neavând milă nici faţă de copii.
Departamentul Relaţii cu Presa a Mişcării Naţional-Creştine
5 mai 2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”