Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 august 2010

Pedofilul scoţian ademenea copiii cu bomboane.

Îi promitem lui James Connor o aventură terifiantă în închisorile româneşti! Vei colinda toate închisorile româneşti, James. Pregăteşte-te de aventura vieţii tale. S-ar putea să fie ultima...

James Connor, un şofer britanic de TIR, îi atrăgea pe minori în cabina maşinii. El îi păcălea cu dulciuri şi cu sume mici de bani. Pedofilul a fost reţinut după ce poliţiştii l-au găsit în maşină cu un băieţel de 9 ani, care fusese dat dispărut cu câteva zile înainte.

James Connor, un scoţian de 33 de ani, a fost arestat luni seară la Vaslui pentru corupţie sexuală, acte sexuale cu minori şi pornografie infantilă. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, şofer de TIR, a ademenit mai mulţi copii din oraş în cabina maşinii şi i-a supus la perversiuni sexuale.
Pedofilul a fost descoperit în urmă cu trei zile, după un control de rutină al Poliţiei Rutiere. Oamenii legii îl căutau pe Vlăduţ Chetran, un puşti de 9 ani declarat dispărut de părinţi sâmbătă dimineaţă.

„I-a promis bani frumoşi"

Scoţianul a fost oprit la intrarea în Vaslui, când se întorcea dintr-o cursă făcută la Braşov. Agenţii au găsit în cabină doi copii, dar şi un laptop unde apăreau imagini cu minori în posturi obscene.

După câteva întrebări, poliţiştii şi-au dat seama că unul dintre micuţi era cel dat dispărut în dimineaţa aceleiaşi zile. Investigaţia ulterioară a scos la iveală întreaga poveste. Celălalt băiat din TIR, în vârstă de 13 ani, despre care poliţiştii au stabilit că a fost abuzat sexual la rândul lui, l-a chemat pe Vlăduţ să-l cunoască pe scoţian.

„Practic, Robert i-a propus să-l însoţească şi i-a promis că va face bani frumoşi. Aşa a ajuns să-l întâlnească pe acest om care şi-a bătut joc de el. Mi-a zis că au plecat până la Braşov vineri dimineaţa şi că noaptea i-a făcut ce i-a făcut. I-a dat 4 lei şi câteva bomboane, că ăştia au fost banii cu care a ajuns acasă. Sper să înfunde puşcăria pe viaţă acest animal, că om nu pot să-l numesc", a spus Rozalia Chetran, mama lui Vlăduţ.

Băieţelul i-a povestit mamei că perversul îi arăta nişte bancnote, iar cealaltă mână o folosea pentru a-i introduce penisul în gură. În tot acest timp, o cameră video pornită şi fixată dinainte înregistra toată grozăvia. Poliţiştii sunt de părere că băieţelul a fost uşor de ademenit pentru că e sărac şi făce parte dintr-o familie dezorganizată. Vlăduţ mai are acasă încă şase fraţi. De multe ori se ducea pe la diferite magazine sau restaurante şi căra gunoiul pentru câţiva bănuţi.

Trimis după gratii

Pedofilul scoţian a fost arestat pentru 29 de zile, iar poliţiştii continuă ancheta. Cel mai probabil, susţin surse din rândul anchetatorilor, bărbatul de 33 de ani a făcut şi alte victime printre copiii din Vaslui. „S-a mai stabilit că bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu cinci minori, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, toţi din municipiul Vaslui. Tribunalul Vaslui a emis pe numele lui James Connor mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului", a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui. Psihologii spun că traumele suferite de copiii abuzaţi sexual îi vor urmări toată viaţa. „Cu siguranţă, micuţii vor rămâne cu sechele grave care vor influenţa negativ dezvoltarea lor ulterioară din punct de vedere
psihologic.

În 90% din cazuri, copiii au avut ulterior comportamente deviante şi se pot transforma, la rândul lor, în potenţiali agresori fizici şi chiar sexuali", a explicat Ana Rinder, psiholog. Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au precizat că minorii vor fi consiliaţi psihologic pentru a trece peste trauma suferită.

Treptow, pedofilul academic

Cazul americanului Kurt Treptow (foto), condamnat în 2002 la şapte ani de închisoare pentru pedofilie, i-a şocat la vremea respectivă pe ieşeni. Procurorii au probat că americanul, profesor de istorie la Universitatea „Al. I. Cuza" Iaşi şi membru respectat al comunităţii academice din capitala Moldovei, a întreţinut relaţii sexuale cu două fetiţe, de 9 şi 14 ani.

În dosarul de cercetare au mai fost incluse însă fotografii în care istoricul apărea în posturi indecente alături de alţi cinci copii, cu vârste între 7 şi 14 ani, printre care şi doi băieţi. Treptow a executat pedeapsa la Penitenciarul Iaşi, dar a fost eliberat cu un an şi jumătate înainte de termen pentru că a scris în închisoare o lucrare ştiinţifică referitoare la viaţa lui Vlad Dracul. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”