Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 21 septembrie 2010

Băncile, cămătarii inumani, chiar sălbatici: Motociclistul vânat în mormânt timp de doi ani de BCR şi recuperatorii de credite

Pentru un credit de 2.500 de euro, Bogdan Crai, un tânăr care a murit într-un accident rutier la doar 22 de ani, a fost urmărit de BCR şi recuperatorii de credite aproape doi ani. Mama bucureşteanului care şi-a luat credit pentru o motocicletă de vis, povesteşte în exclusivitate pentru Adevărul coşmarul la care a fost supusă de bănci şi firmele de recuperări de credite după după moarte fiului ei. Banca a terorizat-o cu somaţii venite pe numele fiului ei decedat, deşi ea le-a comunicat în repetate rânduri angajaţilor BCR că fiul ei nu mai trăieşte.

Mile Cărpenişan este "vânat" dincolo de moarte de recuperatorii de credite ai BRD

BCR a încercat să recupereze aproximativ 2.500 de euro de la Bogdan Crai, timp de doi ani după moartea acestuia.
Absolvent al Facultăţii de Informatică, Bogdan a murit în iulie 2007, într-un accident de circulaţie în drum spre Constanţa, unde avea de gând să participe la Liberty Parade. Mama tânărului, Gabriela Crai, povesteşte că Bogdan şi-a dorit foarte mult o motocicletă, iar în 2006, tânărul a făcut un credit de 2.500 euro la BCR, pentru o Yamaha, pe care ulterior a vândut-o şi şi-a cumpărat o Honda, pe care a condus-o când a murit.

"Bogdan a făcut creditul la mama unei foste colege de liceu care lucra la BCR - Griviţa. După tragedie, fosta colegă m-a sunat şi mi-a spus ca ar trebui să merg la bancă să duc certificatul de deces, lucru pe care l-a făcut tatăl lui Bogdan la o lună după decesul fiului meu. A fost asigurat că nu mai trebuie să facem nimic, căci creditul va fi rambursat de BCR Asigurări de viaţă. În vara anului următor - 2008, am început să primesc pe numele lui Bogdan înştiinţări de la BCR că mai are de rambursat diferite sume", îşi aminteşte Gabriela Crai debutul terorii psihice la care a supus-o banca.

Mama motocilistului urmărit dincolo de moarte de BCR a sunat-o pe funcţionara care l-a ajutat pe Bogdan să obţină creditul, care i-a spus să stea liniştită, deoarece somaţia este o eroare. Liniştea a ţinut până luna următoare, când Gabriela Crai a primit o nouă somaţie pe numele fiul ei decedat. "Nu ai cum să-ţi imaginezi ce înseamnă ca dupa un an, în care nu eram sigură dacă trăiesc un coşmar sau dacă într-adevăr copilul meu nu mai era, să mă trezesc cu o scrisoare adresată lui Bogdan Crai. Eram preocupată de procesul cu accidentul în care a murit Bogdan, aşa că am zis să nu mă mai agit pentru bancă, căci oricum făcusem tot ce trebuie pentru a se încheia cu acel credit. M-am înşelat amarnic", îşi mai aminteşte Gabriela Crai.

La sfârşitul lui 2008 Gabriela a început să fie asaltată de firmele de recuperatori de credite cu care lucrează BCR. "Am primit de la o societate de recuperare creanţe "Creditexpress Financial Services" înştiinţarea. I-am sunat, le-am explicat despre ce este vorba, mi-au spus că nu-i interesează că Bogdan e mort, ei au preluat creanţa şi trebuie să recupereze datoria de la Bogdan Crai. Văzând că nu am cu cine să vorbesc le-am dat "adresa" unde îl pot găsi pe Bogdan", îşi mai aminteşte Gabriela Crai.

Coşmarul la care a fost supusă mama lui Bogdan nu s-a încheiat aici. Dupa vreo 3 luni de linişte, altă firmă de recuperări a început să îl someze pe tânărul decedat să plătească datoria. "Am primit înştiinţare de la altă firmă, Kruk Internaţional. Am fost la BCR Griviţa, unde un domn Răzvan Chivu mi-a spus ca nu înţelege ce s-a întâmplat, că BCR Asigurări i-a despagubit în lei în luna aprilie 2008, dar schimbul valutar s-a făcut în iulie 2008 şi din cauza cursului euro, ar mai fi ceva de plată, dar nu este problema mea, o rezolvă ei într-un fel. L-am rugat să-mi dea toate extrasele de cont. Am fost şi la directorul de sucursală care m-a sfătuit să fac reclamaţie la BCR - administraţia centrală (primisem şi de la ei o somaţie). Am făcut reclamaţie şi nici până astăzi nu am primit un răspuns de la ei. În schimb nu am mai primit nici o somaţie de la nimeni", a mai spus Gabriela Crai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”