Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 3 septembrie 2010

Zilierii din gară se plâng că sunt exploataţi fără milă de ţiganii de mătase

Gara de Nord din Timişoara este locul ideal unde se poate găsi un loc de muncă. Moldovenii şi oltenii, în special, fac coadă în fiecare dimineaţă în speranţa că va avea nevoie cineva de oameni pentru diverse munci. (...)

Probleme cu ţiganii

Muncitorii zilieri nu mai vor să audă de ţiganii care vin să îi ia la muncă, iar apoi ba îi plătesc cu mai puţini bani, ba le dau de lucru mult mai mult decât s-au înţeles în gară. „Sunt cei mai şmecheri. Mereu te păcălesc. Spun că ai de cărat 20-30 de saci de moloz, te înţelegi la preţ, iar când ajungi acolo vezi că ai 400 de saci. Vor să munceşti până te zăpăcesc”, a declarat Adrian Toma, un alt zilier de la gară. „La ţigani trebuie să le ceri banii înainte. Sunt răi şi răzbunători. Te încuie în casă şi nu mai poţi pleca decât seara. Au venit o dată să mă ameninţe că pun bodyguarzii pe mine dacă le spun celor de aici să nu accepte munca la ei”, completează Nicolae Iordan (foto sus).
De nevoie, unii mai acceptă să lucreze şi pentru ţigani. „Pot să mă angajez altundeva? Nu! Ţiganii au palate ce numai în filme vezi. Şi scaunele sunt cu şmecherie, urlă la tine să nu cumva să le zgârii. Au pretenţii de mari oameni”, a afirmat Gabriel Todiresei. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”