Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Germania: doi pensionari au fost pedepsiţi penal pentru negarea holocaustului

O instanţă de judecată din Germania a condamnat două persoane în vârstă cu privaţiune de libertate şi amendă pentru negarea existenţei holocaustului.

Ursula Haverbeck-Wetzel, în vârstă de 81 de ani, a fost condamnată de la 6 luni de închisoare şi o amendă de 1000 de euro. Ea este membru a „unei societăţi filosofice” interzise în Germania în anul 2008, „Collegium Humanum”, care promova valorile şi ideile de dreapta.


Bătrânica este învinuită de răspândirea în instituţiile şcolare a unor broşuri în care este negată existenţa fenomenului holocaustului. Partenerul acesteia, în vârstă de 91 de ani, a fost recunoscut de asemenea vinovat de oferirea unor materiale, fiind amendat cu o sumă de 600 de euro.


În opinia unor cercuri de istorici, cifrele vehiculate în anii de după cel de al doilea război mondial, cu privire la „nimicirea în masă a evreilor”, sunt supraestimate. Potrivit acestor cercuri de istorici, nimicirea evreilor în proporţii vehiculate era imposibilă din punct de vedere tehnic şi economic în perioada celui de al doilea război mondial.

În prezent, în anumite state europene, la presiunea Israelului au fost adoptate legi care pedepsesc persoanele care încearcă să pună la îndoială propaganda oficială a statului Israel cu privire la „fenomenul holocaustului”. sursa: antimedia.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”