Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 7 octombrie 2010

Ilie Năstase: "Dacă eram preşedinte, îi trimiteam pe ţigani în Harghita"

Fostul tenisman Ilie Nastase este de acord cu poziţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy în ceea ce priveşte problema ţiganilor şi că, dacă ar fi fost preşedintele României, i-ar fi trimis pe ţigani în Harghita.

"Sarkozy are dreptate în problema ţiganilor. Da, aceasta este părerea mea. Văd că unii politicieni din România şi din alte ţări îi condamnă pe francezi, vorbesc despre drepturile omului şi libera circulaţie. Pe mine m-ar deranja să stea cineva cu cortul în faţa casei mele, să mă agaseze prin cerşit, să-mi sperie copiii care se joacă. Francezii nu au nimic cu cei care îşi văd de treabă, dar când vii la Paris să dai în cap, să furi atunci n-ai la ce te aştepta", a declarat Năstase, la Paris, pentru Pro Sport, citat de Mediafax.

Cât despre măsurile luate de Sarkozy, Năstase apreciază că preşedintele francez nu a făcut altceva decât să-şi apere cetăţenii, aşa cum ar trebui să facă şi preşedintele României.

"Am ajuns să merg pe Champs Elysees cu mâna pe buzunar de teama hoţilor. Mai nou s-au şmecherit, îşi lasă barbă şi se îmbracă precum musulmanii, ca să pară că sunt altcineva. Problema ţiganilor din România ar trebui să o rezolvăm noi, românii, nu francezii sau austriecii", a mai spus Năstase.

El a menţionat că, dacă ar fi fost preşedintele României, ar fi trimis ţiganii în Harghita, le-ar fi creat condiţii şi ar fi schimbat componenţa etnică a zonei.

"Ştiţi ce aş fi făcut eu dacă eram preşedintele României? I-aş fi trimis pe ţigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulţi maghiari şi vreo 12 români. Le-aş crea condiţii. În felul acesta s-ar schimba şi componenţa etnică a zonei. Ceauşescu a greşit. Trebuia să facă în Harghita ce au făcut ruşii în Basarabia. Eu aş vrea ca şi românii din Ungaria să aibă aceleaşi drepturi cu maghiarii din România", a mai afirmat fostul tenisman. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”