Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 2 noiembrie 2010

Comunicat important din partea nationalistilor autonomi din Belarus

Din partea camarazilor nostri, nationalistii autonomi din Miscarea Honar, am primit spre publicare urmatorul comunicat. 
Suntem alaturi de camarazii nostri nationalistii autonomi bielorusi si de drama prin care trece poporul bielorus.

Prieteni, in Belarus a avut loc o tragedie.Oameni au murit.Dar autoritatile ascund adevarul pentru ca se apropie perioada alegerilor prezidentiale.
Numarul victimelor in tragedia de la Pinsk (Belarus, regiunea Brest) a crescut la 14.Acest lucru a fost consemnat in 1 Noiembrie la biroul procurorului general al orasului in Pinsk.
Situatia majoritatii victimelor care sunt internati in insitutiile medicale in Minsk si Brest a fost evaluata ca fiind grava de catre doctori.
Ministerul de Urgente numeste incidentul ca fiind : “o explozie ca urmare a utilizarii incorecte a echipamentelor”.Statul nu a modernizat aceasta uzina de foarte mult timp.Oamenii lucreaza in conditii foarte grele.


Comisia ar fi trebuit sa raporteze Consiliului de Securitate din Belarus in 15 Noiembrie cu privire la rezultatele investigatiei.Din 30 Octombrie numarul deceselor a crescut cu 9 oameni.In spitalele din Minsk si Brest erau internati 11 oameni.
Aminititi-va de 25 Octombrie cand in Pinsk o explozie dintr-o fabrica de prelucrat placi conglomerate a declansat incendiul unor silozuri.Conform informatiilor initiale, 18 victime au fost spitalizate, 1 om a murit si unul disparut.Consecvent, numarul de victime a crescut.


Suntem foarte iritati de comportamentul autoritatilor din Belarus, care incearca sa ascunda adevaratul numar de victime si cauza reala a accidentului.Pana acum in Belarus a fost declarata o zi de dolui national.
Acest tip de accident, cu un numar atat de mare de victime este foarte rar si este intotdeauna puternic mediatizat.Majoritatea victimelor au fost grav arse, astfel numarul mortilor a crescut in ciuda eforturilor medicilor de top din tara.
2 Octomobrie a fost anuntata de catre mass-media opozitiei si a unor organizatii (printre care si miscrea nationalista « Gonar ») zi nationala de doliu.
Press Center Honar

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”