Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 17 decembrie 2010

Averile ilicite vor fi confiscate în Croaţia. Are România nevoie de o lege identică?

Parlamentarii croaţi au adoptat, cu largă majoritate, o lege care va permite confiscarea averilor ilicite, ca parte a programului autorităţilor de luptă împortiva corupţiei.

Actul legislativ le va permite oamenilor legii să confişte averile dobândite prin mijloace ilicite atât după, cât şi înainte de finalizarea anchetelor, informează AFP.

De asemenea, după intrarea în vigoare a legii, bancherii vor fi obligaţi să dea informaţii despre finanţelor persoanelor anchetate.
Fostul premier croat Ivo Sanader a fost arestat pentru corupţie şi abuz în serviciu săptămâna trecută în Austria şi va fi în curând extrădat
. Ministrul de Interne Tomislav Karamarko dă asigurări că lupta împotriva corupţiei nu se va opri cu această arestare, lăsând să se înţeleagă că urmează să cadă alte capete importante.

Corupţia reprezintă unul dintre steguleţele roşii ale Croaţiei pe drumul către dobândirea statutului de stat membru al Uniunii Europene, în 2012.

Averile ilicite vor fi confiscate în Croaţia. Are România nevoie de o măsură identică? sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”