Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Mascaţii Poliţiei au pus bocancul în gât democraţiei: elev şocat, bătrână oarbă la un pas să fie săltată, jurnalist cu pistolul la cap

Subordonaţii ministrului Administraţiei şi Internelor sunt acuzaţi că fac excese . În urma unor incidente la descinderi ale mascaţilor, mai multe ONG-uri ne-au amintit că „epoca brutelor care tratează cetăţenii cu aroganţa a apus".

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei îi acuză pe oamenii legii din Timiş şi Caraş-Severin că fac excese în acţiunile lor. Agenţia a trimis o scrisoare deschisă ministrului Internelor Traian Igaş în care sunt prezentate mai multe cazuri de abuz ale forţelor de ordine, iar evenimentele din Banat nu au fost uitate.

VOCEA BANATULUI Mardeiaşii din Poliţia de Frontieră

Jurnalistului Antenei 1 i-a fost pus pistolul la cap pentru că a filmat abuzurile mascaţilor de la Poliţia de Frontieră

Mascaţii de la "Crimă Organizată" au năvălit peste un elev din Timişoara care a scris "M... Băsescu"

În primul rând, organizaţia le reproşează oamenilor legii că au acţionat cel puţin ciudat faţă de elevul Gabriel Morăraşu, un tânăr pasionat de şah şi de computere, în vârstă de 18 ani, care a spart site-ul Inspectoratului Şcolar Timiş şi a postat un mesaj în care îl înjura pe preşedintele ţării. Gabriel Morăraşu a fost ridicat în dimineaţa zilei de 18 noiembrie de poliţiştii de la „Crimă Organizată" Timişoara, din casa părinţilor, unde locuieşte alături de cei şase fraţi. Scena era potrivită pentru o acţiune ca în filme: mascaţi care intră în forţă în casă, afară, maşinile poliţiei trzind toată comuna. „Sunt ceva descinderi. Dar nu e un caz aşa de important. Nu e nimic spectaculos", spunea la vremea respectivă Ştefan Negrilă, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Un an fără ruşine
Oamenii legii din Banat mai sunt acuzaţi şi de comportament agresiv şi abuziv faţă de jurnalişti. Este vorba mai ales despre cazul unui reporter de la Reşiţa, căruia mascaţii i-au pus pistolul la tâmplă şi i-au distrus camera video pentru că filma o descindere. Şefii mascaţilor nu au luat până acum nicio măsură împotriva poliţiştilor bătăuşi, astfel că Mircea Popovici, reporter la Antena 1, a depus mai multe plângeri penale.

EXCLUSIV Procuror DIICOT cu limbaj de mahala: „Ce treabă am eu cu Ionelaş, trăi-v-ar sfinţii! Mă muşcaţi de fund" AUDIO

„Vă rugăm, în consecinţă, să consideraţi acest mesaj ca o solicitare din partea unor cetăţeni care ar dori să nu le fie ruşine de ţara lor. Să acţionaţi ferm şi suficient de vizibil pentru a le transmite tuturor angajaţilor din instituţiile subordonate că epoca brutelor care tratează cetăţenii cu aroganţa celor care pot lovi, fără sa dea socoteală, a apus. Vă cerem să asiguraţi sancţionarea abuzurilor comise de unii oameni ai legii în relaţia cu cetăţenii şi să îi somaţi pe subordonaţii dumneavoastră să respecte şi să asigure accesul jurnaliştilor la informaţiile de interes public", se arată în scrisoarea deschisă a celor de la ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, care este condusă de Mircea Toma. În finalul scrisorii deschise, organizaţia îi urează ministrului „să aveţi un an bun, de care să nu vă mai fie ruşine".

Descindere peste o bătrână oarbă
Şi în 2009 oamenii legii au folosit forţa în locuri şi acţiuni unde civilii nu reprezentau un pericol. O bătrână oarbă s-a trezit cu uşa distrusă după ce mascaţii Poliţiei Timiş au crezut că fiul ei mai locuieşte în casa ei. Bărbatul era acuzat de trafic de arme, dar nu au fost găsite probe. sursa: adevarul.ro/timisoara

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”