Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 8 martie 2011

Atenţie la bunuri! Ţiganii din Milano revin în ţară (pentru 15.000 de euro!)

Un proiect promovat de Prefectura din Milano ii ajuta pe ţiganii care accepta sa se intoarca voluntar in România sa isi modernizeze casele, sa invete o meserie si sa isi inscrie copiii la scoala.

Aproape 40 de familii de ţigani proveniti din Romania au depus deja cererile ca sa beneficieze de cei 15.000 de euro destinati fiecarui nucleu familial care accepta sa paraseasca taberele ilegale de la periferia orasului Milano, scrie, luni, cotidianul La Repubblica.


Prefectura din Milano a pus la dispozitie un comisariat care se ocupa de "urgenţa ţiganilor". Ţiganii care doresc sa intre in programul de integrare sociala, in Romania, pot depune o cerere si semna o serie de conditii pe care se obliga sa le respecte in schimbul banilor primiti.

Solicitantii primesc un avans de 1.500 de euro, bani care trebuie folositi pentru cheltuielile de drum. Ţiganii care vor sa se intoarca in Romania trebuie sa demonstreze ca au o locuinta, chiar si in constructie.

In total, fiecare familie va primi 15.000 de euro, dar nu numerar. Sumele vor fi gestionate de operatorii umanitari ai organizatiei neguvernamentale Avsi, care ii vor ajuta pe ţigani sa isi gaseasca un loc de munca in Romania si sa isi inscrie copiii la scoala.

Timp de doi ani, ţiganii vor primi in jur de 200 de euro pe luna si un fond pentru modernizarea caselor.

Proiectul promovat de Prefectura din Milano a primit o finantare de 13 milioane de euro din partea guvernului in cadrul "Planului Maroni". Pana in prezent, 40 de familii au depus cererile de repatriere voluntara.

"Strategia noastra este aceea de a le da o sansa de integrare in propria patrie (??! - aici e doar un loc de naştere şi un loc temporar pentru ţigani, stimaţi macaronari!) printr-un program personalizat, in functie de necesitatile fiecaruia. Suntem convinsi ca daca vor avea o viata stabila in Romania nu se vor mai intoarce in Italia", a declarat Paolo Silvestri din cadrul Avsi.
După sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”