Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 9 martie 2011

Faţa "umanistă" a maleficului: Simboluri masonice sub acoperişul Palatului Baroc din Timişoara

Discret, dar... nu-n secret, în faţa unui public uşor diferit de cel ce frecventează în mod obişnuit vernisajele din burg, la etajul al doilea al Palatului Baroc din Piaţa Unirii s-a vernisat Salonul Naţional de Artă „Calea Cunoaşterii, Calea Iubirii”, o expoziţie reunind lucrările de pictură, grafică, sculptură şi tapiserie a nu mai puţin de 42 de artişti români contemporani, între care un singur membru al filialei UAP locale, Constantin Răducan.

De la Marcel Tolcea, gazda evenimentului, am aflat că operele reunite sub umbrela celei de-a doua ediţii a manifestării organizate de Centrul Academic de Studii Hermeneutice „Lumina Taborului”, sub auspiciile Marii Loji Naţionale din România, au stat la vedere, în perioada 24 ianuarie – 26 februarie, în Sala Brâncuşi de la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Tot el a explicat că nu toţi participanţii aparţin masoneriei şi că întregul demers este unul, în principal, plastic.

„Nu vom şti niciodată câţi dintre noi... sunteţi şi câţi dintre voi... suntem membri ai ordinului”, a adăugat el, înainte de a-l lăsa pe prof. dr. Ion Andreescu să desluşească sensurile profunde ale operelor din expoziţia subintitulată „Serenitatea Artei ca Forţă, Frumuseţe şi Înţelepciune”.
Creatori importanţi precum Marcel Guguianu, Adrian Alexandru Ilfoveanu, Liviu Suhar, Sorin Adam, Dragoş Pătraşcu şi… Horaţiu Mălăele sunt prezenţi în Salonul ce va rămâne la muzeu până în 25 martie 2011, vizitabil zilnic între orele 10.00-18.00, mai puţin luni.

Codrina Diana Tomov tion.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”