Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 26 martie 2011

Proteste violente la Londra: Peste 500.000 de manifestanţi (video)

Peste jumatate de milion de londonezi protesteaza impotriva masurilor de austeritate impuse de guvernul britanic, mai exact, contra tăierilor de cheltuieli publice anunţate de Guvern, scrie BBC in editia online.

Update 18:10: Televiziunile britanice transmit informatii conform carora grupuri de manifestanti s-au angajat in altercatii cu fortele de ordine. Autoritatile precizeaza ca ar fi vorba de grupuri de "huligani anarhisti", care participa la protest cu scopul de a agita spiritele.


Update: 18:00. Numarul protestatarilor ar atinge aproape jumatate de milion, iar efectivul fortelor de ordine se apropie de 10.000 de politisti si jandarmi.

Update 17:30: Numarul protestatarilor ar depasi cifra de 250.000. De asemenea, filiala unei banci din centrul Londrei a fost atacata de aproximativ 500 de persoane.

Update 17:24: Marşul se îndreaptă spre Hyde Park, unde secretarul general TUC (Trades Union Congress) Brendan Barber se va adresa mulţimii.

Miniştrii britanici sustin ca reducerile sunt necesare, pentru a pune finanţele publice în ordine.

Poliţia se temea că protestul ar putea degenera din cauza activiştilor anti-capitalişti. Ceea ce s-a şi întâmplat, relatează publicaţia citată. O parte din protestari au aruncat cu cărămizi, au spart ferestrele magazinelor şi au forţat rândurile. Totodată au fost folosite şi "bombe" cu vopsea şi fumigene.

Potrivit organizatorilor, protestul este cel mai amplu, din 2003 incoace. sursa jurnalu.ro
Atacul asupra Ritz simbolul opulentei si polarizarii societatii.
Confruntari cu fortele regimului

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”