Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 martie 2011

Terorizaţi de bănci: Românii, vânaţi de cămătarii moderni

Sute de mii de romani care au ramas in urma cu plata facturilor sau cu ratele sunt bombardati zilnic cu mesaje si telefoane din partea firmelor angajate de banci.

Bancile, companiile de utilitati, dar si firmele de recuperare fac orice pentru a recupera banii de la datornici. Astfel, din ce in ce mai multi romani sunt bombardati zilnic cu mesaje si telefoane dupa doar cateva zile de la data scadenta, transmite Antena 3.
Desi agentiile de recuperare trimit sute de scrisori pe luna si dau mii de telefoane, obtin banii foarte greu din partea datornicilor. Peste o treime dintre acestia nu platesc deloc, in timp ce 29% isi achita partial restantele.

Daca datoriile depasesc 3.000 de lei, datornicii se pot trezi cu agentii de recuperare la usa.
Daca anul trecut, firmele aveau de recuperat datorii in valoare de un miliard de euro, in 2011 se asteapta o crestere de 15%.

Un om de afaceri din Marea Britaniei, pe numele sau Keith Harrison, a intarziat cu platile la un imprumut de 20.000 de lire, asa ca a inceput sa fie bombardat cu telefoane de la colectorii de datorii.

Tentativele lui de a explica faptul ca a avut unele probleme, si sotia si fiica lui s-au imbolnavit grav si a trebuit sa aiba grija de ele, s-au lovit de refuzul de intelegere a creditorilor, care nu au vrut sa accepte amanarea platilor.

Telefoanele au continuat sa sune, intr-o situatie care devenea deja tortura pentru omul de afaceri, asa ca acesta a hotarat sa dea firma in judecata si a castigat procesul, anunta Daily Mail.

Judecatorul care i-a dat dreptate barbatului, Nicholas Chambers, a inteles ca firma angajata petnru recuperarea banilor s-a purtat in mod abuziv.

Nenumaratele telefoane erau un mod de tortura. Mult prea multe si de multe ori cu numar necunoscut pentru ca cel apelat sa nu stie cine il suna”, a declarat Judecatorul.

Cazul creaza un precedent foarte important impotriva creditorilor abuzivi care isi tortureaza clientii, indiferent de sumele datorate.

Acelasi lucru se intampla si in Romania, oamenii fiind hartuiti zilnic cu zeci de telefoane, masaje si amenintari din partea firmelor de recuperare a banilor, care au ajuns, in ultima vreme, sa devina un fel de camatari care opereaza in legalitate.

Aveam o datorie de 30 de lei la o banca (numele va ramane in anonimat- n. red.)in urma inchiderii unui cont, iar oamenii aia m-au sunat timp de o luna de zile, de trei ori pe zi, mi-au sunat parintii, i-au intrebat ca ce e cu mine, ca de ce nu platesc, ca daca sunt bolnava, m-au hartuit in ultimul hal”, ne-a povestiti o cititoare 9AM.

Nu imi platisem abonamentul la telefon la timp. Fusesem plecat din tara si pur si simplu nu m-am gandit. Cand m-am intors am fost asaltat cu telefoane, cu amenintari. Primeam telefoane de pe numere necunoscute, uneori cu numar privat si mereu ajungeam sa ma cert cu . Ma amenintau ca ma dau in judecata. Vorbim aici e o datorie de maxim 80 de lei”, ne-a povestit un alt cititor.
Sursa: 9am.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”