Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 10 martie 2011

Un preşedinte contra românilor: Traian Băsescu a promulgat Legea privind comemorarea dezrobirii ţiganilor

Agenţia de presă Agerpres publică pe saitul său un articol în care se anunţă că Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat "decretul pentru promulgarea Legii privind comemorarea dezrobirii romilor (ţiganilor) din România" continuând astfel seria acţiunilor sale anti-româneşti. După ce a declarat că refuză să semneze decretul privind revenirea la consemnarea în actele oficiale a etnonimului "ţigan" în loc de "rom", acum se înhamă total la căruţa ţigănească prin acest decret care culpabilizează poporul român pentru o vină imaginară. Prin acest artificiu legislativ se mai deschide o pompă de bani prin care o populaţie parazitară va fi alimentată financiar încurajându-i-se obiceiurile vermiane.

La sfârşitul lunii februarie, Camera Deputaţilor, for decizional, a decis ca 20 februarie să devină dată oficială de comemorare a dezrobirii ţiganilor, urmare a adoptării unei iniţiative legislative ce aparţine "deputatului minorităţilor", ţiganul Nicolae Păun.

Iniţiativa, care a primit anterior votul negativ al Senatului, stipulează că acţiunile dedicate acestei zile pot fi sprijinite financiar de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi de autorităţile locale şi centrale.

În schimb, Comisiile reunite pentru cultură şi pentru drepturile omului au decis să elimine din textul propunerii legislative introducerea în programa şcolară a perioadei de robie a ţiganilor din istoria României.

Iniţiatorul "legii" doreşte o spălare pe creier cu ajutorul forului legiuitor, în expunerea de motive, Nicolae Păun susţine necesitatea comemorării "de imperativul schimbării mentalităţii şi prejudecăţilor greşite determinate de stereotipurile înrădăcinate în societatea românească, precum şi de asumarea istoriei recente a statului român modern".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”