Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 17 aprilie 2011

Castrarea chimică a pedofililor recidivişti

Zeci de minori timişeni exploataţi sexual "online"
Măsura pare, la prima vedere, radicală dar este susţinută, totuşi, de peste 90 la sută din populaţie, precum şi de mulţi judecători, procurori ori avocaţi ieşeni.
O iniţiativă legislativă atribuită deputatului democrat-liberal Alin Popoviciu, referitoare la castrarea chimică sau închisoare pe viaţă pentru pedofilii recidivişti, i-a pus pe jar pe cei certaţi cu legea, dar şi Justiţia românească, în condiţiile în care pedeapsa maximă prevăzută până în acest moment este de doar 10 ani de închisoare.

Copiii abuzaţi rămân cu sechele psihice pe viaţă

Printre ieşenii de rând părerile sunt împărţite, însă, peste 90 la sută din populaţie ar fi de acord cu castrarea chimică a pedofililor dacă aceştia săvâşesc fapta în mod repetat. Apărătorii nu au nici ei o părere bună despre pedofili ori faptele acestora, deşi la un moment dat au trebuit să-i reprezinte pe aceştia chiar atunci când au călcat pe bec.
„Din punctul meu de vedere, iniţiativa este una lăudabilă. Nu trebuie să avem milă de cei care săvârşesc asemenea infracţiuni, în mod repetat. Majoritatea celor care comit astfel de fapte reprobabile nici măcar nu se gândesc la consecinţele grave şi evident tragice pe care le pot avea asupra copiilor. Pur şi simplu, printr-un astfel de comportament, unui copil poţi să-i distrugi efectiv viitorul. Un copil abuzat poate rămâne cu sechele psihice pentru tot restul vieţii. Viaţa sa poate fi distrusă”, a precizat avocatul Liviu Bran.

Proiect de lege finalizat

Potrivit deputatului Alin Popoviciu, persoanele care au fost condamnate pentru pedofilie ar trebui să poarte, după ieşirea din închisoare, o brăţară prin care să poată fi monitorizate, după modelul legii germane. Deputatul PDL a declarat că proiectul de lege este gata şi a şi fost deja depus la Camera Deputaţilor.
“Proiectul prevede înăsprirea pedepselor şi, în funcţie de gravitatea faptei, se poate merge până la închisoare pe viaţă de la prima condamnare, faţă de 10 ani de închisoare, cât este acum pedeapsa pentru pedofilie“, a precizat Popoviciu.
El a adăugat că, în cazul recidivei cu victima minoră care a murit după agresiune, este obligatoriu ca „persoana respectivă să fie castrată chimic, să i se administreze medicaţie pentru ca poftele sexuale să dispară complet“.

Polonezii au o lege bună în acest sens, noi românii de ce n-am avea?

Polonia are o lege similară care a intrat în vigoare în iunie anul trecut şi prevede ca bărbaţilor găsiţi vinovaţi de pedofilie sau incest să li se administreze, în timpul detenţiei, medicamente care să le diminueze dorinţa sexuală. De altfel, chiar deţinuţii polonezi castraţi chimic au recunoscut că acest tratament le-a schimbat vieţile în bine. Potrivit iniţiativei lui Alin Popoviciu, castrarea chirurgicală este realizată doar în cazul criminalilor periculoşi.
„Ce poate fi mai oribil decât să agresezi sexual un copil fără apărare? Din câte cunosc eu, mai multe ţări ale Uniunii Europene au găsit o metodă de-a dreptul inedită de a le tăia avântul pedofililor cu ajutorul castrării chimice. Am auzit că şi România a început să cocheteze cu această idee”, a declarat un magistrat ieşean, tată a dou fetiţe minore, a cărei identitate a dorit să fie anonimă. Senatorul PDL Iulian Urban le-a pus şi el gând rău celor care agresează sexual copiii. Pedelistul a lucrat şi el alături de colegul său Alin Popoviciu la proiectul de lege prin care vrea să instituie castrarea chimică drept pedeapsă pentru pedofili.

Dorinţă, dar nema putirinţă!

Conform medicilor specialişti, castrarea chimică scade libidoul şi agresivitatea. „Comportamentul agresiv depinde de nivelul de testosteron ( n.r. – hormon sexual masculin, secretat de testicul). Prin această castrare chimică un bărbat care nu mai are testosteron, nu are nici libidou, iar astfel îi scade dorinţa sexuală şi automat erecţia. Procedura poate fi aplicată unui deţinut de către un medic legist”, a explicat doctorul endocrinolog, Daniel Pereţianu.
Medicii endocrinologi mai susţin că prin castrarea chimică se administrează de fapt substanţe toxice pe bază de fenol sau benzen care distrug funcţia grandelor sexuale bărbăteşti, iar astfel scad testosteronul şi secreţia. Vorba proverbului străvechi: „Dacă nema putirinţă , geaba chichirez gâlceavă”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”