Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 25 aprilie 2011

Expoziţie: Descoperiri arheologice din Germania

În cadrul seriei de evenimente Café Kultour 2011, Centrul Cultural German Iași și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează expoziția de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania”, în perioada 11 aprilie – 8 mai 2011, la Muzeul Unirii.
Expoziția prezintă în imagini piese de excepție rezultate în urma cercetărilor arheologice efectuate în spațiul german, descoperirile fiind datate din paleolitic până în perioada migrațiilor Printre acestea, menționăm celebrul disc ceresc de la Nebra din secolul al XVII-lea î.Hr., al cărui cod astronomic secret încă nu a fost elucidat, celebra pălărie de aur de la Schifferstadt, precum și tezaurul din aur de la Eberswalde (secolul 9 î.Hr.). Manifestarea documentează trecutul celtic și germanic al teritoriului Germaniei, contactul cu Roma precum și alte faze importante ale istoriei pe care doar descoperirile arheologice le pot dezvălui.
Sursa: isciv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”