Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 29 aprilie 2011

Newsletter "Fundatia Ion Gavrila Ogoranu":

TV VASLUI : Interviu cu un legionar: prof. univ. dr. Constantin Iulian
Fost detinut politic anticomunist intre 1948-54 si 1957-64, sef FDC in judetul Vaslui, trecut cu demnitate prin torturile reeducarii de la Suceava si Pitesti, dupa prima eliberare, intre 1954 si 1957 - participant la comandamentul legionar clandestin organizat de Puiu Atanasiu, Radu Gyr si multi altii, unul din rezistentii care la Aiud au respins reeducarea, preferind sa ramana in Zarka, in conditii de exterminare, pana la eliberarea generala, iar dupa 1990 militant in AFDPR. Din 1995, presedinte al Partidului "Pentru Patrie", recomandat de Nistor Chioreanu si Virgil Mateias, la schimbarea de generatii intre vechile grade legionare si fratii de cruce. In prezent, presedintele Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti. Doctor in inginerie hidrotehnica, profesor la catedra de hidraulica a Politehnicii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”