Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 5 aprilie 2011

Pleşiţă, un neam blestemat: Fiul fostului general de Securitate Nicolae Pleşiţă s-a sinucis.

Damian Pleşiţa, fiul fostului general de Securitate Nicolae Pleşiţă s-a sinucis, luni, în vila sa din Curtea de Argeş.
Pompierii au fost chemaţi, luni, la ora 16.15, la locuinţa lui Damian Pleşiţă pentru a stinge un incendiu care izbucnise în vila acestuia. Pompierii au fost întâmpinaţi la poartă de un bileţel pe care scria, "Nu intraţi, butelie deschisă".

Anchetatorii au spus că este posibil ca bărbatul să fi dat drumnul la butelie, iar gazul acumulat să fi explodat când a aprins becul. În urma deflagraţiei, un zid al clădirii dărâmat şi s-a produs un incendiu.

După ce au stins incendiul, pompierii au găsit trupul bărbatului carbonizat.


Damian Pleşiţă avea 56 de ani şi locuia singur în casa lui din Curtea de Argeş. Vecinii au spus că acesta avea grave probleme cu plămânii şi că făcuse o depresie.

În urma cu câţiva ani, gospodaria generalului Pleşiţă a mai fost cuprinsă de un incendiu, dar a ars doar clădirea principală, cabana unde s-a produs acum incendiul nefiind afectată atunci.

Generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit în septembrie 2009, în urma unor afecţiuni cronice. Nicolae Pleşită, fost şef al DIE, a fost acuzat de terorism pentru că ar fi coordonat atentatul executat asupra clădirii postului de radio Europa Liberă în februarie 1981, când o parte din imobil a fost aruncată în aer, însă, dintr-o eroare, nu a fost afectată Secţia română, ci cea cehoslovacă. Ancheta a fost întreruptă în perioada 2000-2004, iar procesul a fost reluat de către un tribunal civil. Fostul torţionar din perioada comunistă a fost declarat nevinovat în respectivul dosar în luna martie 2009.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”