Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 13 aprilie 2011

Români cu care ne mândrim. 49 medalii obţinute la Salonul de Invenţii de la Geneva

Invenţiile prezentate de cercetătorii români la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva au fost premiate cu 24 medalii de aur, 18 medalii de argint şi şapte medalii de bronz, informează Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internațional de Invenții de la Geneva, Elveţia, s-a desfăşurat în perioada 6-10 aprilie.

Totodată, inventatorii români au obţinut şi 20 de premii speciale. Printre acestea Marele Premiu al Universităţii Politehnice din Hong Kong, pentru realizarea a trei cercetători de la Universitatea Politehnică din Bucureşti privind un echipament pentru prelucrarea microfantelor adânci prin electroeroziune asistată de ultrasunete.


Marele Premiu din partea Asociaţiei Europene a Inventatorilor a fost acordat către doi români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie şi Materie Condensată din Timişoara, care au prezentat un DOT senzor enantioselectiv şi procedeul de realizare a acestuia.

Românii au mai adunat premii din Moldova, Iran, Rusia, Taiwan, Polonia sau Croaţia.

Printre invenţiile prezentate s-au numărat şi un procedeu special de tratare pentru restaurarea hârtiei istorice, o metodă de conservare a grefelor osoase pentru transplant, dar şi o mixtură de ciment şi polimeri care ar putea fi utilizată la construcţia de drumuri şi autostrăzi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”