Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Plzeň, Cehia: Verdictul după un an de la interzicerea unui marş al naţionaliştilor din Cehia, Polonia şi Germania: decizie ilegală!

O decizie luata de Jiří Strobach, primarul din districtul central al oraşului Plzeň, pentru a dispersa un marş al naţionaliştilor radicali care a avut loc anul trecut în oraşul ceh nu a fost efectuată în conformitate cu legea.

Marşul a avut loc în data de 24 aprilie 2010, participanţii în număr de aproximativ 150 de persoane au provenit în mare parte din rândurile naţionaliştilor autonomi din Cehia, Polonia şi Germania, iar Lupta-NS.info a relatat despre eveniment aici.

Strobach a interzis marşul din cauza logo-urilor si sloganelor inscripţionate pe haine, diferite embleme, însemne, tatuaje ale unor participanţi la marş, despre care a spus poliţia că ar fi fost ilegale. "Am luat decizia într-un moment când a fost, de asemenea, evident din discursurile lor că marşul a deviat de la scopul său iniţial anunţat de susţinere a deţinuţilor politici", a spus primarul de sector, acceptând prin această formulareîn Cehia există deţinuţi pentru convingerile lor politice.
Poliţia a arestat pe loc şase persoane, iar ulterior au reţinut şi altele, urmărind înregistrările video pentru singurul motiv că ar fi purtat, pe corpul sau îmbracămintea lor, semne şi mesaje catalogate drept "inacceptabile".
Poliţia a desfăşurat sute de oameni şi o mulţime de echpamente tehnologice pentru "eveniment". Aproximativ 500 de membri din unităţile speciale anti-revoltă au venit "în ajutorul lor" din alte regiuni. Membri ai echipelor anti-conflict şi câini de poliţie au fost, de asemenea, utilizaţi. Trei transportatoare armate au fost pregătite, un tun cu apă şi situaţia a fost monitorizată, de sus, de un elicopter. Costul total al operaţiunii a fost de aproximativ 1 milion CZK (peste 170 de mii de RON).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”