Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 mai 2011

Amendă pentru autoapărare

Proiectul de lege privind interzicerea posesiei de obiecte pentru legitimă apărare stârneşte revoltă în Timişoara. Cei mai nemulţumiţi sunt taximetriştii care se tem că vor deveni victime sigure ale infractorilor. Ei speră totuşi, că proiectul nu va deveni lege şi astfel vor avea voie să poarte în continuare, măcar un spray lacrimogen.

Dreptul la autopărare este încălcat de propunerea legislativă prin care, cei 42 de senatori semnatari ai proiectului, cer sancţionarea persoanelor care poartă orice fel de obiect considerat periculos. Este părerea timişorenilor, iar cei mai vehemenţi contestatari sunt taximetriştii. Ei spun că au o meserie periculoasă şi că orice infractor le poate veni de hac atât timp cât sunt cu mâinile goale.


Nu doar taximetriştii sunt vizaţi de hoţi şi tâlhari, însă, la nivel declarativ, situaţia din acest punct de vedere este bună, spun reprezentanţii Poliţiei Timiş, care se laudă cu un număr tot mai mic al infracţiunilor.

S-a înregistrat o scădere a tâlhăriilor înregistrate în anul 2011, faţă de 2010. Astfel dacă în 2010 am avut 56 de astfel de cazuri, în aceeaşi perioadă a acestui an au fost cu 24 mai puţine. “ Andreea Cinteză, purtător de cuvânt al IPJ Timiş

Dacă totuşi, proiectul de lege va fi adoptat, cei descoperiţi cu spray-uri lacrimogene sau paralizante sau obiecte contondente în locuri publice riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi cinci ani de închisoare. Dacă folosirea unui asemenea obiect nu a provocat vătămarea corporală, atunci contravenienţii pot scăpa doar cu o amendă.
sursa: http://tvt89.bridgeman.ro/stiri.php?istire=10712
via frontpress.ro

1 comentarii:

BeWeTix spunea...

Foarte tare imaginea. Sugestiva! :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”