Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 mai 2011

(foto) Monumentul "Eroilor Comsomoliști" din Chișinău a fost vandalizat

În noaptea de 9 spre 10 mai, monumentul "Eroilor Comsomoliști" de pe bd. Grigore Vieru din Capitală a fost vandalizat. La baza monumentului a apărut inscripţionat mesajul: "Moarte cotropitorilor".

Amintim că ieri, 9 mai, la Chişinău a fost sărbătorită Ziua Victoriei asupra fascismului. (Adică ziua înrobirii totale a neamului românesc de către URSS - notă Lupta NS)

În 2009, pe soclul Monumentului "Eroilor Comsomoliști" a fost aplicată o placă cu textul: "Eroilor Comsomolului Leninist", la împlinirea a 50 de ani de la dezvelirea monumentului.

Precizăm că după ce bd. Renaşterii a fost redenumit în perimetrul străzilor Cosmonauţilor şi Albişoara, în bd. Grigore Vieru, s-a propus strămutarea monumentului "Eroilor Comsomolului" la Centrul expoziţional „Moldexpo", acolo unde se află şi cel al lui Lenin, şi înlocuirea acestuia cu un monument al lui Grigore Vieru. Comuniştii s-au împotrivit.


Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”