Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 mai 2011

Un tentacul al masoneriei în Castelul Corvinilor: Corala "Armonia" i-a încântat pe cavalerii templieri, la Castelul Corvinilor

Peste 20 de cavaleri templieri au ascultat sâmbătă, la Castelul Corvinilor, piesele muzicale cu caracter religios cuprinse în programul unui Concert Pascal Şcoală susţinut de Corala "Armonia" din Baia Mare. La manifestare au luat parte Marele Prior Magistral al României, Dan Vasiliu, mareşalul Prioratului Transilvania, Cosmin Suciu şi membrii Comanderiei Templiere "Sfântul Francisc de Assisi" Brad. Printre invitaţii templierilor s-a aflat şi primarul Hunedoarei, Ovidiu Hada.


Sala Dietei din Castelul Corvinilor a răsunat sâmbătă de sunetul muzicii culte. Templierii şi invitaţii prezenţi la castel au audiat cu emoţie piesele muzicale interpretate de valorosul ansamblu coral "Armonia", din Baia Mare, condus de profesoara Mihaela Bob Zăiceanu. Printre piesele muzicale interpretate s-au numărat cântările "Cât de mărit este Domnul în Sion?", Miluieşte-mă Dumnezeule!" sau "Pre Tine Te lăudăm". Muzica a alternat cu episoade de predică ecumenică ale Marelui Capelan, preotul Radu Reja. Marele Prior Magistral al României şi Mare Seneşal de Onoare al Franţei, Cavalerul Mare Cruce, Dan Vasiliu, a ţinut să sublinieze, în cadrul manifestării, caracterul ecumenic al ordinului şi misiunea caritabilă a acestuia. La sfârşitul programului, mareşalul Prioratului Transilvaniei, Cosmin Suciu a rostit cuvinte elogioase la adresa corului maramureşan. La evenimentul cultural a luat parte şi primarul Hunedoarei, iar printre invitaţi s-au aflat membrii cluburilor Rotary din Baia Mare, Deva şi Brad.

Scurt istoric al Ordinului Templierilor

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIROSOLYMITANI - OSMTH), mai cunoscut sub denumirea de Ordinul Cavale-rilor Săraci ai lui Hristos şi ai Templului lui Solomon sau Mi-liţia lui Hristos, denumiri sub care au fost cunoscuţi templierii în Evul Mediu, a fost întemeiat la puţin timp după Prima Cruciadă, în anul 1118 de către Hugh de Payenes şi alţi opt nobili francezi, cu scopul de a-i apăra pe creştinii aflaţi în pelerinaj spre Ierusalim. În scurt timp, ordinul a fost recunoscut de papalitate, iar faima, influenţa şi bogăţia sa au crescut rapid. Templierii erau cunoscuţi pentru vitejia lor în luptă, dar ofensiva musulmană i-a forţat să se retragă de pe Pământul Sfânt. În afara îndeletnicirilor militare, templierii s-au ocupat de comerţ şi operaţiuni financiare, ceea ce le-a permis dobândirea de venituri utilizate în construcţia de edificii ecleziastice. Datorită bogăţiilor acumulate, templierii au devenit creditorii regalităţii şi ai nobilimii, fapt ce le-a atras invidia din partea puterii laice. Filipal IV-lea cel Frumos, regele Franţei, a formulat o serie de acuzaţii la adresa cavalerilor templieri, cerând papei Clement al V-lea să desfiinţeze ordinul. La 13 octombrie 1307, aproximativ 150 de cavaleri în frunte cu Marele Maestru Jacques de Molay au fost arestaţi. În anii care au urmat, mai multe sute de templieri au fost ucişi, iar alţii au fost torturaţi de Inchiziţie pentru a răspunde acuzaţiilor de blasfemie, idolatrie sau satanism. Ordinul templier a fost decapitat prin arderea pe rug a lui Jacques de Molay, la 18 martie 1314. În timpul supliciului Marele Maestru i-a blestemat pe papă şi pe rege, chemându-i la Judecata divină în mai puţin de un an, ceea ce s-a şi întâmplat. Bunurile templierilor au fost preluate de către puterea laică sau de alte ordine călugăreşti. Ordinul templierilor s-aretras în anonimat până la 1705. De atunci sunt admise şi femei în cadrul ordinului sub denumirea de Doamne ale Templului. Astăzi, Mare Maestru şi Principe Regent al OSMTH este Dom Fernando Campello Pinto Perreira de Sousa Fontes.

Templierii în România

OSMTH se consideră moştenitorul şi continuatorul legitim al tradiţiilor şi spiritului Ordinului Templului înfiinţat în 1118. Ordinul templierilor cuprinde Sergenţi, Scutieri,
Doamne ale Templului şi Ca-valeri, organizaţi în Comanderii, Ballivate şi Priorate, structurate pe criterii geo-istorice. Primii Cavaleri români au fost învestiţi şi înnobilaţi la Paris în primăvara anului 2003 de către templierii francezi. În prezent, organizaţia templieră din România a atins rangul de Mare Priorat General Magistral aflat sub conducerea Ca-valerului Mare Cruce Dan Vasiliu. Ordinul templierilor din România numără aproximativ 600 de Cavaleri şi Doamne ale Templului. Scopul declarat al templierilor este de a milita pentru extinderea credinţei creştine, de a practica acte de milostenie şi de a încuraja acţiunile caritabile în sprijinul celor oprimaţi şi neajutoraţi. Galerie foto

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ce parere aveti despre caracterul mai putin oficial si cunoscut al templierilor? Despre faptul ca scopurile si practicile lor nu erau atat de crestine si nobile si ca au pus bazele institutiilor de la acea vreme echivalente cu bancile moderne?

Un mod interesat de abordare al chestiunii il gasim in seria de jocuri Assassin's Creed, in caz ca ati jucat.

Anonim spunea...

Au fost cavaleri cruciaţi, apoi au devenit cămătari lipsiţi de scrupule şi, ca orice cămătari şi robi ai banilor, închinăţi diavolului. De la prima camătă şi până în prezent au rămas închinaţi lui baphomet.

Anonim spunea...

Ce cauta preotii sa fie capelani, templieri, masoni? Javre ordinare cei care fac asa ceva.

Anonim spunea...

EU ZIC SA NU DEMONIZAM COMPLET CAVALERII CRUCIATI, ca daca nu ar fii fost ei, probabil ca SF MORMANT al Domnului Nostru ISUS CRISTOS, ar fi fost acum o MOSCHEE SIITA SAU SUNNITA

Anonim spunea...

In poza articolului era si dl. Ilies Florin,consilier al comandantului UM 01099 Brad...poza a disparut dupa ce am contactat reprezentanti ai Ministerului Apararii...nu acelasi lucru s-a intamplat si cu sotia dansului care ocupa o functie bine platita in cadrul UM 01099 Brad obtinuta din pacate in urma unui examen fraudat !

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”